Novi septembarski utorak pred Novosađanima: Promocije knjiga, ples, humanitarne žurke...

Ovaj septembarski utorak pred Novosađanima biće promenljiv i prijatniji, ali i pun dešavanja.
Novi septembarski utorak pred Novosađanima: Promocije knjiga, ples, humanitarne žurke...
Foto: 021.rs
Naravno, nemojte da mislite da početak nedelje ne donosi i nove izmene saobraćaja, pa vam predlažemo da pogledate koje će ulice biti zatvorene ove nedelje.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
Utorak će biti još svežiji, biće tmurno i moguća je kiša. Temperatura će biti od 16 do 24 stepena.
 
Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama se savetuje izvesna opreznost. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Osetljive osobe mogu osećati pojačane meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima. 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Šangaja i Kovilja neće imati struje. Od 8.30 do 13 časova će bez struje biti Preduzeće DP Livac, Fiting, Kafilerija, Gradska deponija u Novom Sadu, a za ostala naselja pogledajte OVDE.
 
Autobusi na pojedinim linijama GSP-a promeniće trasu zbog radova u delu Železničke ulice u Sremskoj Kamenici. Kako će autobusi na linijama 68, 69,71, 72, 73 i 74 voziti pogledajte OVDE.
 
Ovogodišnja sezona kupanja na otvorenom bazenu Spensa je gotova, a sezona kupanja na zatvorenom bazenu se istog dana otvara. Raspored rada bazena pogledajte OVDE.
 
Ovo su radovi koji su u toku:
 
- Popravka kolovoza u Ulici vladike Platona, zbog koje je privremeno zabranjen saobraćaj u toj ulici, trajaće do 17. septembra.
 
- Novosadska toplana gradi vrelovodni priključak za objekat u Ulici Pavla Stamatovića 1, zbog čega je zabranjen saobraćaj od raskrsnice sa Kosovskom do objekta broja 1 u Ulici Pavla Stamatovića. Planirani rok za završetak radova je 23. septembar.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovoda u delu Hajduk Veljkove ulice, ispred Dečije bolnice, zauzeta je jedna saobraćajna traka. Ovo je prva faza radova, a o sledećoj će naknadno biti objavljene informacije. Sve bi trebalo da bude završeno do 15. oktobra.
 
- U Gundulićevoj je izmenjen saobraćaj zbog radova Toplane. Zauzeta je jedna saobraćajna traka od broja 36 do broja 40 u Gundulićevoj ulici, a saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja na 30 km/h. osao bi trebako da bude gotov do 12. septembra.
 
- Saobraćaj u Veljka Petrovića na Limanu 1 privremeno je obustavljen zbog vraćanja saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje nakon izgradnje kanalizacione mreže. Zabrana važi do 10. septembra.
 
- Zbog izgradnje kanalizacije otpadnih voda "Gornje livade" u delu Proleterske ulice na Klisi zabranjen je saobraćaj u Proleterskoj, od Ulice Pantelije Milankovića do Ulice Stanislava Biničkog. Autobus GSP na liniji 1 privremeno vozi izmenjenom trasom. Kako navode u GSP, izmena će trajati do 17. septembra.
 
- Zabranjen je saobraćaj u bloku Avijatičarske i Pančevačke ulice zbog rekonstrukcije vrelovoda. U ovoj fazi radovi se izvode u Avijatičarskoj ulici, od Rumenačkog puta do Pančevačke ulice i u delu Pančevačke ulice od Ulice Vase Miskina do Avijatičarske, pa je u tim delovima zabranjen saobraćaj. Rok za završetak radova u ovoj fazi je 20. septembar.
 
- Zabranjen je saobraćaj u Janka Čmelika 72 zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme radova, u zoni radova privremeno se obustavlja saobraćaj. Autobuske linije 3 i 13 su izmeštene. Planirani rok za završetak radova je 18. septembar.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je uz Novosadski put na Adicama, u zoni raskrsnice sa Suvoborskom ulicom. U zoni raskrsnice privremeno su zatvorene pešačka i biciklistička staza i uvedena je zabrana desnog skretanja sa Novosadskog puta u Suvoborsku ulicu, koja je "slepa" iz smera Ulice Marije Bursać.
 
- Zbog radova zabranjen je saobraćaj u delu Ulice Stevana Hristića, od broja 9 do blokovske saobraćajnice na Futoškom putu, kao i u blokovskoj saobraćajnici kod objekta na Futoškom putu broj 18-18b. Ulica Stevana Dejanova iz smera Ulice Svetozara Ćorovića je "slepa" ulica. Planirani rok za završetak radova je 10. septembar.
 
- Zbog rekonstrukcije vrelovodnog šahta, za vreme radova za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije zauzeta je krajnja desna saobraćajna traka ispred objekta broja 4 na Bulevaru Mihajla Pupina. Ova izmena će važiti do 18. septembra.
Gde ići?
 
Promocija nove knjige Siniše Korice "Na plećima jučerašnjeg sveta" održaće se od 19 časova u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16).
 
Razgovor o monografiji Galerije Meander u Apatinu "Ogledalo jedne epohe" autorke Radmile Savčić biće održan od 19h u Galeriji SULUV.
 
Predstavljanje nove poštanske marke sa likom Branka Radičevića, u okviru 53. Brankovog kola, počeće u 11 časova u Spomen-biblioteci Karlovačke gimnazije.
 
Veče tanga Milonga Para Vos počeće u 19h u KC Lab.
 
Humanitarna žurka u Lazinom teletu počeće u 20h, a nastupaće Aleksandar Bogdanović Ćufi iz benda Epidemik, nakon koga od 22h nastupa novosadski klupski bend Milaćopezo.
 
Promocija književnih dela Olivere Budimir "Pričajmo o ljubavi" počinje u 19h u Digitalnom omladinskom centru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti