Počela isključenja struje pojedinim firmama

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na Novosađane da maksimalno racionalizuju potrošnju.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na Novosađane da maksimalno racionalizuju potrošnju.

Kako je saopšteno, potrebno je u najkraćem roku smanjiti potrošnju struje za najmanje 30% na nivou grada.

Štab je zatražio od nadležnih da se ograniči potrošnja velikih industrijskih korisnika koji nisu u grupi potrošača prioritetnoj za odvijanje svakodnevnog života ljudi. Naglašeno je da će od ove odluke biti izuzeta sva javno-komunalna preduzeća koja učestvuju u radu Zimske službe, ali je potrebno da se i ona maksimalno uključe u akciju racionalizacije potrošnje.

U skladu sa odlukom EPS-a počela su isključivanja industrijskih potrošača koji ne obavljaju delatnost od javnog značaja. Na teritoriji koju pokriva Elektrovojvodina isključeno je 40 preduzeća. Takođe, u Novom Sadu do daljnjeg se isključuje dekorativna, a delimično i javna rasveta.

Iz EPS-a je saopšteno da se ne planiraju nikakve restrikcije u snabdevanju domaćinstava, "osim u slučajevima više sile". Iz te kompanije je upozoreno da se, ako se nastavi ovako velika potrošnja struje, bez restrikcija može izdržati još 7 do 10 dana.

Juče je Spens redukovao rad na minimum, dok je SNP otkazao sve predstave.

Elektroenergetski sistem je za sada stabilan. Jutros u 6h je na Rimskim šančevima izmereno -24 stepena.

 

  • Jo

    10.02.2012 12:12
    Grešiš sinko
    Zavirite malo po državnim firmama i fondovima,banovini,javnim preduzećima sve se usijalo od grejalica i klima uredjaja jer im je loša cirkulacija na nogama od sedenja.To sve da oteraš kući nikakva šteta jer ionako ništa ne rade sem što vise na onom fejsbuku ceo bogovetni dan.Umesto toga gase se firme koje imaju šansu nešto da naprave i da zarade.Tačno se zna ko koliko troši mesečno pa izdaš nalog ko ne bude štedeo mrak bez obzira na " društveni značaj "
  • berolina

    10.02.2012 10:48
    lopovska politika
    "majstori" nisu racunali, da moze biti zime pre izbora...ajd' izkljucite struju sirotinji, il' onima sto se greju na skup gas!
    pare iz "budzeta" su potrosene jos pre par godina, a istina kosta nove kredite!
    struje nema "na pocek", srbijanski sistem je u stanju raspadanja, isto k'o i zeleznica i vodoprivreda...
    jos ako se otopi ovaj silni SUVI SNEG.

    super vest, objavljena danas na 021:

    "Vojvođani ne moraju previše da brinu i u slučaju naglog otopljenja, jer podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je u snegu koji je pao u Pokrajini relativno mala koncentracija vode."

    wowi

  • www

    10.02.2012 10:34
    @Ns
    Pa sad, hladnjače, one samo nek otvore vrata... :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti