Kada deca treba da krenu da uče strani jezik? "Starlight" poručuje - što pre to bolje

Učenje stranog jezika u ranom detinjstvu nosi brojne prednosti, kažu u novosadskoj školi stranih jezika "Starlight".
Kada deca treba da krenu da uče strani jezik? "Starlight" poručuje - što pre to bolje
Foto: Pixabay, ilustracija
Pojedini roditelji strahuju da će rano učenje drugog jezika negativno uticati na detetov razvoj maternjeg govora. Međutim, to je dokazano mit. Naprotiv, dvojezičnost može pozitivno uticati na razvoj mozga i kognitivnih sposobnosti.
 
U školi "Starlight" navode i da kada deca krenu da uče jezik od 3. ili 4. godine, oni već do osnovne škole pričaju kao izvorni govornici. 
 
"Učenje kroz igru koja uključuje niz interaktivnih igara i sadržaja u kojima deca aktivno koriste jezik, pomaže im da usvajaju čitava fraze i gotove rečenice. Na taj način deca vrlo brzo počinju samostalno da koriste jezik i da na njemu komuniciraju, kako međusobno, tako i sa predavačem, što rezultira time da se u jednom trenutku sva komunikacija odvija na stranom jeziku", objašnjava Danica Ranciger Radić iz ove škole. 
Napominje da je najmlađi polaznik engleskog jezika u "Starlight" krenuo kada je imao tek dve i po godine. 
 
Upis u školu stranih jezika za najmlađe, ali i za osnovce i stariju decu je u toku. Upis je moguć cele godine, a grupe se formiraju kada se prijavi dovoljno polaznika. 
 
Što se predškolaca tiče, oni se pripremaju za prvi razred. Uče alfabet i prelaze na ozbiljniji pristup nastavi. Kada upišu prvi razred, već mogu da uče jezik po naprednom programu.
 
Osnovci od prvog do četvrtog razreda pohađaju napredniji program, ispred školskog gradiva.
"Pripremaju se i za 5. razred, odnosno uče kako da uče jezik. Jer, nije isto učenje stranog jezika i učenje geografije, istorije, prirode i društva... Naši predavači ih uče kako da uče gramatiku, nove reči... Pripremaju ih za kontrolne zadatke i zajedno grade slojevito znanje", objašnjava Danica Ranciger Radić.
 
Predavač je, navode, važan jer vodi kroz proces učenja, na sistematičan način. 
 
 
A kako se uče jezici?
 
Škola stranih jezika "Starlight" izdvaja se po inovativnim metodama rada i pedagoškom pristupu svakom polazniku. Dve najvažnije stvari koje izdvajaju u svom radu su kvalitet nastave i posvećenost predavača.
 
Visok nivo kvaliteta održava se kroz konstantnu obuku, osavremenjavanje, kao i kreativne radionice.
 
Kada je reč o radu sa decom, on podrazumeva i specijalan metodički pristup, kao i posebno uređen prostor za rad sa mališanima. 
 
Uči se u malim grupama, do šest polaznika ili individualno, kada se radi sa starijom decom.
 
Deca uzrasta do sedam godina rade po posebnom "Starlight" programu koji uključuje i "puppet learning", "story telling", fizičke elemente i mnoštvo interaktivnih igara i programa, maksimalno podstiče mentalne procese kod dece, što omogućava brz i lak prenos znanja, a i izuzetno brzu i stabilnu stopu napretka. S druge strane nastava je vrlo pažljivo i temeljno isplanirana, svrsishodna i metodički do detalja razrađena, predstavlja spontanu igru i zabavu.
 
Starija deca rade po okvirima programa najnovijih izdanja udžbenika poznatih izdavača, kao što su "Oxford", "Longman", "McMillan", "Cambridge", "Huber", itd. Udžbenici predstavljaju okvir za kreiranje nastavnog programa, dok se kursevi baziraju na nekolicini kreativnih interaktivnih sadržaja, koji podstiču kreativnost, motivaciju i mentalnu angažovanost dece, a istovremeno doprinose kvalitetu i zanimljivosti samog procesa nastave.
 
Osim toga, postoji opcija onlajn nastave koju je "Starlight" započeo još pre 12 godina. Na ovaj način nastava visokog kvaliteta postaje dostupna i deci iz manjih mesta koja u svojoj okolini nemaju škole stranog jezika. Takođe, onlajn nastavu pohađaju i deca iz Novog Sada, kada je roditeljima neophodno da uštede vreme na dovođenje i odvođenje mališana u centar za učenje ili kada im je, iz bilo kog razloga, tako jednostavnije. 
 
 
Osim engleskog, u ovoj školi se uči i nemački jezik, ali i srpski jezik za strance. 
"Starlight" škola stranih jezika ima prostorije na tri lokacije u Novom Sadu i okolini.  
 
U Novom Sadu se jedan centar za učenje stranih jezika nalazi na adresi Dimitrija Avramovića 1. Možete ih kontaktirati na brojeve telefona +381 60 339 39 12 i +381 21 520 888.
 
Drugi je na Novom naselju u Ulici Vladike Ćirića 9. Brojevi telefona na koje možete kontaktirati ovu školu su +381 21 300 2118 i +381 60 339 39 12.
 
U Sremskim Karlovcima se škola nalazi na adresi Patrijarha Rajačića 39. Brojevi telefona za ovaj centar su +381 21 883 908 i +381 60 339 39 12.
 
Možete im pisati i na mejl starlight.skolajezika@gmail.com ili na kontakt formu na sajtu OVDE.
 
Detaljnije o školi, uslovima upisa i metodama učenja čitajte na njihovom sajtu.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti