Vladimir Gak predsednik Privredne komore Vojvodine: Bio na čelu Inđije i delio med za potenciju

Posle dva mandata koliko je bio na čelu opštine Inđija, Vladimir Gak je na Skupštini Privredne komore Vojvodine izabran za predsednika te institucije.
Vladimir Gak predsednik Privredne komore Vojvodine: Bio na čelu Inđije i delio med za potenciju
Foto: Screenshot (YouTube/Vojvodina uživo)
Prilikom imenovanja, naglasio je da će nastaviti da radi u službi privrede.
 
"Posebnu pažnju posvetićemo ženskom preduzetništvu, jer je to jedan od segmenata privrede koji se posebno razvija u poslednjim godinama. U poslednjih 20 godina u AP Vojvodini uloženo je preko 11 milijardi evra stranih investicija. Nastavićemo da kreiramo kvalitetan privredni ambijent za strane investitore, ali i da podstičemo domaću privredu. Zajednički možemo da unapredimo sve mehanizme funkcionisanja, koji će pomoći razvoju privrede i Privredna komora Vojvodine će vam biti na raspolaganju", istakao je Gak.
Na sednici je doneta i odluka da Boško Vučurević, dosadašnji predsednik PKV, u narednom periodu obavlja dužnost potpredsednika PKV.
 
Prisutnima se obratila i potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić, koja je istakla značaj saradnje Privredne komore i Pokrajinske vlade, dodajući da će u budućnosti partnerski odnosi i sinergija institucija biti temelj ka unapređenju privrednog ambijenta.
Vladimir Gak je bio predsednik opštine Inđija od 2016. do 2024. godine.
 
Za vreme osmogodišnjeg mandata na čelu te opštine privučeno je više od 26 novih investicija čija vrednost prelazi milijardu evra, navodi Privredna komora Vojvodine.
 
Otvoreno je više od devet hiljada novih radnih mesta, što je dovelo do toga da zaposleni u Inđiji imaju najveću prosečnu platu u Sremskom okrugu i treću u Autonomnoj pokrajini Vojvodini - dodaje se.
 
Gak je kao predsednik opštine Inđija, odlikovan Ordenom Svetog Maksima Brankovića.
 
Mediji su o njemu pisali početkom ove godine kada je deci poklonio med za potenciju "Fruškogorski skočko - radost u kući".
 
Naime, na prijemu kod predsednika opštine Gaka deci iz karate kluba "Sensei" u poklonima se našao i med za potenciju. Kako je preneo lokalni portal IN Medija, sredinom novembra prošle godine Vladimir Gak ugostio je članove Karate kluba "Sensei", koji su tokom godine osvojili 184 medalje, od toga 71 zlatnu. On je obećao podršku i pomoć za ovu decu, uz obećanja podeljeni su i pokloni deci u brendiranim kesama lokalne samouprave.
 
Ništa ne bi bilo toliko neobično, tvrdili su roditelji, da u sadržaju kese nisu zatekli med za potenciju "Fruškogorski skočko".
  • Spiridon Kopicl

    13.09.2024 13:34
    Vitez sa sremackih polja u sledecoj turi deli djem od africke sljive, jel brze, jel jace , jel bolje....
  • sremac

    12.09.2024 08:14
    Indjija
    Meni je vazno da je iz Indjije. Indjija je uvek bila i bice predvodnik privrede. Dosadile su kuknjave bacvana i banacana. A uvek su uzimali najveci kolac.
  • /

    12.09.2024 08:07
    /
    ko ne vidi da je jedini nacin za dostojan zivot razlaz sa srbijom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti