Do sredine 2025. u Novom Sadu 47 uređenih igrališta: Vrednost investicije 362 miliona

Novi Sad će ugraditi opremu i podlogu za nova dečija igrališta, a planirano je uređenje 47 novih prostora namenjenih deci.
Do sredine 2025. u Novom Sadu 47 uređenih igrališta: Vrednost investicije 362 miliona
Foto: Grad Novi Sad
Planovima su obuhvaćene sve mesne zajednice.

Neka dečija igrališta će biti postavljena na mestima starih i devastiranih, dok će neka biti izgrađena na potpuno novim lokacijama, gde do sada nisu postojala.
Odluka o lokacijama doneta je na osnovu predloga i glasanja na platformi "Tvoj Grad".
 
"Pošto je u pitanju veliki broj lokacija, radovi se izvode parcijalno, na taj način što je svakom fazom obuhvaćen određen broj igrališta na kojima se radovi obavljaju istovremeno", navode u Gradu.
Završena je izgradnja igrališta u MZ "Sremska Kamenica", kod terena FK "Fruškogorac", a u toku su radovi u MZ "Begeč" u vrtiću "Pinokio", MZ "Petrovaradin" (naspram ambulante u Jože Vlahovića) i MZ "Jugovićevo".
 
U narednoj fazi predviđeni su radovi na još devet lokacija: MZ "Liman" (blok između ul.Vladislava Kaćanskog, Drage Spasić i Veljka Petrovića), MZ "Podbara" (blok između ul. Đorđa Rajkovića i Kosovske, kod Svilare), MZ "Nikola Tesla - Telep" (Bulevar patrijarha Pavla, površina između benzinske pumpe i hotela "Vigor"), MZ "Rumenka" (ugao ulica Jove Jovanovića Zmaj i Cara Lazara), MZ "Kisač" (Tankosićevo, ulica Vuka Karadžića br. 2, stara škola), MZ "Kovilj" (Trg Solunskih dobrovoljaca), MZ "Novi Ledinci"  (površina pored škole) i MZ "Kać" (dvorište vrtića "Zvončić", ulica Save Maleševa broj 7).
 
Ugovorena vrednost investicije je 362 miliona dinara, a predviđeni rok za završetak svih radova je sredina 2025. godine.
  • Sergej

    12.09.2024 22:47
    :)
    Lepa vest za najmlađe..
  • Milovan

    12.09.2024 12:54
    Ni dečija igrališta nisu po volji? Još nisam čuo šta vam je po volji osim da hoćete vlast,
  • @vojvodjanka

    12.09.2024 12:03
    Da sam opozicija
    Pa ja bih pitao narod sta im treba pa se zalagao za to.ne bih se zalagao za tu vasu politiku vucic najgori i sns sekta blokada puteva.mozda kao opozicija neku peticiju za skolu za nesto sto narod muci koju bi svako potpisao bio on za sns ili ne.pa bi mozda narod kad bi video da se neka stranka bori za njih i promenio misljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti