Grad ne proverava trošenje novca za kulturu

Gradska uprava za kulturu ne kontroliše u potpunosti kako različita udruženja troše novac koji dobijaju iz budžeta.
Gradska uprava za kulturu ne kontroliše u potpunosti kako različita udruženja troše novac koji dobijaju iz budžeta.

Osnovna zamerka Državne revizorske institucije je da u izveštajima koje šalju realizatori projekata, nedostaju dokumenta koja pokazuju da li je novac utrošen za ono čemu je i bio namenjen.

Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Andrej Bursać, smatra da je reč o sitnim zamerkama i da koliko god se trudile, gradske vlasti ne mogu za svaki od više stotina izveštaja, biti sigurne da su potpuno ispravni. On za "Blic" kaže da se trude da provere sve, kao i da trošenje para još proveravaju gradska i republička budžetska inspekcija, te revizor. Bursać dodaje da je nadzor tu da ukaže na propuste koji će biti ispravljeni.

Uskoro bi trebalo da usledi ovogodišnji konkurs za dodelu sredstava za realizaciju projekata iz oblasti kulture, koje će finansirati Gradska urpava za kulturu. Za raspodelu će i sada biti oko 100 miliona dinara, a u skladu s višegodišnjom praksom, može se očekivati da 20 do 30 miliona dinara bude namenjeno Egzitu i Sinema sitiju.

  • 21.02.2012 09:27
    Uzivali smo i u lepim stvarima
    Ne znam ko je, kao i da li je "krao". Ako je tako, onda nek neko nesto konkretno i preduzme i prijavi takve slucajeve!!! Ali iz tih budzetskih para i donacije, smo imali prilike da vidimo Jackie Ryan- mozda najbolju jazz pevacicu na svetu, i sijaset gostovanja u organizaciji MONS-a u Sinagogi za nevelik novac : Gospels hor, Kemala Gekica, Stefana Milenkovica, Little nightmare music, itd... Hvala onima koji nisu nista "ukrali" i koji su se potrudili da nam dovedu sve te ljude. Hvala onima koji su se iskreno trudili i nisu nista "ukrali"!
  • Pedala

    14.02.2012 12:54
    e da je to jedino sto ne znaju.... ne proveravaju ni trosenje para recimo u toplani gde jedan wc kosta 40 000 evra. Ne proveravaju ni kako vodovod trosi pare....
  • 14.02.2012 09:01
    Vidi, vidi, pa Bursać se posle nekoliko meseci pojavio na poslu! Pozivamo ga da svrati i do Akademije na kojoj, podsećamo ga, predaje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti