Kazne zbog ledenica po otopljenju

Iako ledenice predstavljaju opasnost koja vreba s mnogih krovova i terasa u gradu, do sada niko od vlasnika tih objekata zbog neuklonjenih ledenica nije kažnjen.
Iako ledenice predstavljaju opasnost koja vreba s mnogih krovova i terasa u gradu, do sada niko od vlasnika tih objekata zbog neuklonjenih ledenica nije kažnjen.

Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže da će se na kažnjavanje zbog ledenica preći kako se sneg bude topio, a da je sada pažnja nadležnih usmerena na neočišćene trotoare. "Objektivno na ovu problematiku nije lako uticati, kao na samo čišćenje snega i leda ispred objekata. Apelujemo na građane da ovu problematiku shvate veoma ozbiljno, jer nas tek po otopljavanju očekuje veliki broj ledenica, koje mogu biti veoma opasne", kaže glavni komunalni inspektor.

Jakovljev podseća da je svako dužan da ukloni ledenice sa svojih krovova, te da ukoliko to nije u mogućnosti da uradi, prolaznike odgovarajućim zaprekama i oznakama, mora upozoriti na opasnost. Ukoliko postoji velika opasnost, treba se obratiti komunalnoj policiji, koja će proceniti da li je neopodno da dolaze vatrogasci kako bi uklonili ledenice, odnosno radnici komunalnih preduzeća koja za to poseduju odgovarajuću mehanizaciju.

Samo juče bilo je skoro 300 poziva građana zbog ledenica. Jakovljev kaže da je dosta opravdanih poziva, ali i da postoje objekti do kojih, zbog snega i parkiranih automobila, ne mogu da priđu vozila kako bi se uklonile ledenice. (D.S.)

  • Гордана

    10.02.2012 16:14
    Имам добру вољу да скинем лед око олука укључујући и леденице, али уколико се упустим у тај подухват страдаће онај аутомобил који се не помера данима.

    Иста ствар је и са дворишне стране зграде где постоји ледена завеса дужине преко 2м, али испод је паркиран аутомобил чији власници живе у Шведској и долазе само преко лета, тако да ни власници тог стана не могу предузети апсолутно ништа.
  • 10.02.2012 15:31
    Smatram da i gradjani imaju veliki problem sa skidanjem ledenica upravo zbog parkiranih automobila. Zivim na poslednjem spratu, vlaga izbija u stanu, rado bih polupao sve ledenice ali ne smem da ih rusim jer ce pasti na neki auto na parkingu!
  • Jazz

    10.02.2012 14:45
    U M.Gorkog, preko puta osnovne škole, vise opasne ledenice za koje stanari zgrada slabo mare....Čak nisu stavili ni upozorenje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti