Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.
Zašto voz Soko i dalje kasni?
Foto: 021.rs
Infrastrukture železnice Srbije navode da vozovi u proseku kasne od osam do deset minuta.
 
Stručne službe ovog preduzeća angažovane su na zameni specifične opreme za brzu prugu koja je ukradena i popravci infrastrukturnih kapaciteta, kako bi brza pruga što pre bila ponovo osposobljena za saobraćaj vozova po redu vožnje.
"U takvim uslovima, sa ciljem očuvanja bezbednosti železničkog saobraćaja, na ovom delu pruge brzina putničkih vozova je sa 200 km/sat smanjena na svega 40 km/sat ili manje od toga. Zbog toga su u proteklih mesec dana registrovana kašnjenja putničkih vozova na brzoj pruzi" saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.
 
Srbija je uložila ogromna finansijska sredstva u izgradnju brze pruge za vozove od 200 km/sat, kao prve u regionu, a u skladu sa potrebama i interesima građana i privrede naše zemlje.
 
"Pruga Beograd Novi Sad u prethodnom periodu dokazala je kvalitet, brzinu, efikasnost i komfor putovanja, a broj prevezenih putnika od 8,9 miliona govori o potrebi i zadovoljstvu putnika", dodaje se.
Krađama delova železničke infrastrukture, posebno na brzoj pruzi, osim što se remeti funkcionisanje vozova i red vožnje, može da bude ugrožena i bezbednost saobraćaja.
 
Infrastruktura železnice Srbije zato apeluje na građane da prijave počinioce ove, kao i drugih krađa na železničkoj infrastrukturi, kako bi pomogli da u najkraćem roku budu identifikovani i privedeni pravdi i da bi se na taj način izrekle najveće kazne za počinjeno.
  • Đarko Murić

    15.09.2024 21:45
    Okačiti zastave duž cele pruge i nafarbati zastave po svim vagonima pa onda kome smeta kašnjenje proglasiti za izdajnika.
  • Crvena i fotka

    15.09.2024 08:36
    ,,,iz istog razloga zbog kojeg nema prave reciklaže... sigurni glasovi...
  • Fića

    15.09.2024 07:55
    Kupci kradene robe...?!
    Šta je sa "kupcima kradene robe"...?!
    Ne krade se radi trofeja, već radi oreprodaje i zarade "kupca i prodavca" i kada se razbije taj lanac, možda bude smanjen zastoj u saobraćaju...!
    Osim, ako nije reč o "kapilarnim glasačima"...?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti