Državno takmičenje u prvoj pomoći otvoreno u Novom Sadu

Državno takmičenje u prvoj pomoći otvoreno je danas u Novom Sadu.
Državno takmičenje u prvoj pomoći otvoreno u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad
Tema ovogodišnjeg takmičenja je "Prva pomoć u sportu", a pred takmičarskim ekipama se nalazi niz praktičnih zadataka sa nezgodama koje se mogu dogoditi tokom sportskih aktivnosti, utakmica, treninga i rekreacije.
 
Pokrovitelj je Ministarstvo zdravlja, a ove godine se u prvoj pomoći takmiči 44 ekipe iz 28 organizacija Crvenog krsta u Srbiji.
Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sonja Radaković prisustvovala je svečanom otvaranju Državnog takmičenja ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja na Štrandu.
"Plaža Štrand će danas poslužiti kao poligon za nadmetanje u humanosti, gde će takmičari iz cele države, pokazati svoje znanje u ovoj plemenitoj veštini. Zaista je impozantan broj učesnika, jer ova manifestacija okuplja preko 600 volontera i profesionalaca Crvenog krsta, iz 28 gradova i opština naše lepe Srbije. Svim učesnicima želim sreću u takmičenju, stvaranje novih prijateljstava, a svakako i lepih uspomena nakon turističkog obilaska našeg grada", rekla je Radaković.
 
Predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović, koji je svečano otvorio takmičenje, uručio je članici Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Zahvalnicu za pomoć i podršku u realizaciji ovogodišnjeg državnog takmičenja.
 
"Danas zajedničim snagama afirmišemo dostupnost prve pomoći u svakoj prilici, a posebno na sportskim događajima. Čestitam svim ekipama na postignutim upesima kojima su obezbedili plasman na državno takmičenje i želim im srećno takmičenje", naveo je Radovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti