SSP: "Rio Tinto" promovisan na manifestaciji u Novom Sadu o trošku građana Srbije

Stranka slobode i pravde saopštila je da je na konferenciji "Dani električnih vozila" u Novom Sadu kompanija "Rio Tinto" promovisana o trošku građana Srbije.
SSP: "Rio Tinto" promovisan na manifestaciji u Novom Sadu o trošku građana Srbije
Foto: Screenshot (Jutjub/Blumberg)
Pokrajinska poslanica SSP Marica Puškaš je navela da je taj događaj organizovan od državog novca, u ime nauke i Fakulteta tehničkih nauka novosadskog univerziteta, a da se na njemu nenajavljeno pojavila predstavnica "Rio Tinta".
"Iako je manifestacija, koja se organizuje već četvrti put, bila namenjena pre svega naučnicima, profesorima i studentima, da se upute u najnovije tehnologije i povežu se sa glavnim igračima u autoindustriji, glavna zvezda je bila predstavnica 'Rio Tinta' Marijanti Babić, čije ime nije bilo najavljeno, niti je naziv panela sadržao tagove litijum ili Rio Tinto", navela je poslanica.
Po njenim rečima, ta kompanija "sprovela je marketinšku kampanju u saradnji sa najvišim državnim organima".
 
Dodala je da su učesnici panela, koji su kotizaciju platili 20.000 dinara, kazali da je "prostor bio strogo kontrolisan i da na početku nisu hteli da puste studente".
 
Ocenila je da je "naprednjačka vlast postala, ne samo glasnogovornik, već i otvoreni maneken Rio Tinta".
 
"Jasno je da su ulozi preveliki i da naprednjačka vlast želi po svaku cenu da progura ne samo rudnike jadarita, već sve pridružene projekte. Ukoliko to plaćaju građani Srbije, znači da plaćaju sopstvenu propast, jer do sada nigde ova ruda nije eksploatisana na taj način", navela je Puškaš.
  • Sve to znamo

    16.09.2024 15:11
    Bitange
    Nas prodale odavno za debele pare pa sada ne mogu nazad
  • Nikola

    16.09.2024 11:30
    Oskar drugi put medju srbima. Prvi put kao ministar informisanja i Seseljov pulen a sada kao apsolutni despot.
  • Telepčan NS

    16.09.2024 09:20
    Put novca
    Samo treba pratiti put novca pa će biti jasno zašto se Oskar tako histerično zalaže za kopanje litijuma i zašto kupuje Rafale,da nema to neke veze sa Skay telefonima i Francuskom službom koja ih je dešifrovala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti