Europolis: Kampanja protiv neistinitih tvrdnji o ekološkim aktivistima u Novom Sadu

Centar za razvoj demokratskog društva Europolis započeo je dvonedeljnu kampanju usmerenu na borbu protiv dezinformacija i neistinitih tvrdnji o ekološkim aktivistima u Novom Sadu.
Europolis: Kampanja protiv neistinitih tvrdnji o ekološkim aktivistima u Novom Sadu
Foto: Europolis
Cilj kampanje je da odgovori na sve učestalije lažne vesti koje narušavaju ugled ekoloških pokreta i otežavaju njihovo delovanje u lokalnoj zajednici.
Kroz niz kratkih video materijala, građani će u naredne dve nedelje imati priliku da se bliže upoznaju sa ključnim ekološkim borbama u Novom Sadu i okolini. 
 
Video zapisi će prikazati važnost angažmana aktivista u očuvanju životne sredine, dok će prateće infografike predstaviti najvažnije nalaze istraživanja o percepciji ekoloških pitanja u javnosti.
Kampanja će biti zaokružena javnim razgovorom, gde će učesnici imati priliku da raspravljaju o izazovima sa kojima se suočavaju ekološki aktivisti, kao i o načinima za jačanje građanskog angažmana. 
 
Ovaj događaj ima za cilj da podstakne otvoreni dijalog i razmenu informacija između građana, aktivista i stručnjaka.
 
Iz Europolisa pozivaju sve građane, medije i zainteresovane strane da se aktivno uključe u borbu protiv dezinformacija koje ugrožavaju napore u zaštiti životne sredine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti