Ponovo frka na Univerzitetu u Novom Sadu: Studentima zabranjen ulaz u Rektorat

Studenti okupljeni oko Neformalne grupe STAV jutros su pokušali da uđu u čitaonicu u zgradi Rektorata, ali im je to onemogućeno.
Ponovo frka na Univerzitetu u Novom Sadu: Studentima zabranjen ulaz u Rektorat
Foto: 021.rs
Kako su naveli za 021.rs, planirali su da uđu u čitaonicu, ali im je rečeno da ne smeju da uđu. Dodaju i da su zaposleni selektivno puštani u zgradu. 
 
Studenti sumnjaju da je danas trebalo da se održe studentski izbori. 
Posle nekoliko sati ispred Rektorata, studenti su u Filozofskom fakultetu naišli na predstavnicu Studentskog parlamenta ovog fakulteta Ivanu Macak sa kojom su hteli da razgovaraju.
 
Međutim, Macak je odbila da razgovara sa njima i ušla u kancelariju sekretarke fakulteta.
Mila Pajić iz STAV-a navodi da studenti sa Macak žele da razgovaraju o tome kada će se održati studentski izbori i kada će doći do promene pravilnika.
 
Studenti navode i da im je Macak rekla da je pozvala policiju.
 
Macak je odbila da da izjavu za 021.rs.
 
Studenti STAV-a mesecima unazad zahtevaju da se promeni izborna procedura, navodeći da je aktuelni pravilnik restriktivan i favorizuje samo listu Saveza studenata, zbog čega su protesti organizovani uz moto "Jedna lista nije izbor".
  • Vesna

    17.09.2024 15:21
    Biti bot
    Koji to likovi ostavljaju negativno mišljenje o očigledno normalnim stavovima. Biti bot - kakav je to osećaj ? Oskar je inače najavio spremanje Novosadskog univerziteta, znači to je sad to.
  • ExSrudent

    16.09.2024 16:47
    Kao kada bi zabranio ulaz gradjanima u gradsku kuću. Prosto, pripada im to mesto.
  • Joca

    16.09.2024 14:22
    @Milisavljević
    Zato smo ovde gde smo, jer su nam izbori nebitni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti