Manifestacija "Tur de Fruška" 28. i 29. septembra u Vrdniku: Noćni maraton, dečiji program...

Manifestacija "Tur de Fruška" održaće se 28. i 29. septembra u Vrdniku.
Manifestacija "Tur de Fruška" 28. i 29. septembra u Vrdniku: Noćni maraton, dečiji program...
Foto: Pixabay
Sekretar pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je istakao da ova manifestacija raste iz godine u godinu.
 
"Ovo je peta manifestacija po redu. Svake godine imamo sve više takmičara, a ovoga puta se očekuje preko hiljadu učesnika. Naš glavni cilj bio je da promovišemo Frušku goru, sport, biciklizam, rekreativni sport i da Srbiju pozicioniramo na mapu svetskog biciklizma, što smo i uradili", rekao je Basta.
Direktor manifestacije "Tur de Fruška" Ivan Arpaš naveo je da će, pored redovnog sadržaja, biti i novina u jesenjem programu.
 
"Po prvi put na ovoj manifestaciji, održaće se noćni maraton na stazi dužine 15 kilometara. To će biti probna trka, pa smo limitirali broj učesnika na 50, a nadamo se da će ovo postati tradicionalni događaj", izjavio je Arpaš i dodao da će prvog dana biti još i trejl trka, kao i dečiji program - trke sa guralicama, poligon spretnosti i dečije trejl trke, dok će drugog dana biti održana drumska trka.
Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović istakla je značaj "Tur de Fruške" ne samo za sport, već i za privredu i turizam.
 
"Ova manifestacija je značajna i to se vidi po statistici. Cikloturisti ne dolaze sami, već sa svojim porodicama, a tokom trka imaju priliku da vide sve lepote naše druge najposećenije banje u Srbiji - Banje Vrdnik, kao i Frušku goru, koja je najstariji nacionalni park u Srbiji", kazala je Pavlović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti