FOTO: Plakati protiv Rio Tinta i EU širom Novog Sada

Plakati protiv kompanije Rio Tinto, Evropske unije i kopanja litijuma u Srbiji izlepljeni su na više lokacija u Novom Sadu.
FOTO: Plakati protiv Rio Tinta i EU širom Novog Sada
Foto: Partija radikalne levice
Na plakatima je napisano "Rio Tinto i EU, neprijatelji naroda, napolje iz Srbije".
 
Plakate je izradila i zalepila Partija radikalne levice i Radničke omladine, koje su podržale proteste protiv iskopavanja litijuma i učestvovale u okupljanjima građanima.

Na plakatu je prikazan čekić koji rastavlja zastavu EU i naziv kompanije Rio Tinto.

"Na plakatima se pored toga i nalazi anti-EU poruka, obzirom da je sporazumom čelnika najuticajnijih članica (Nemačke i Francuske) sklopljen i vlasti SNS sklopljen dogovor da se u Srbiji kopa litiijum za potrebe EU", poručuju iz PRL.
 

Foto: Partija radikalne levice
 
Podsetimo, početkom avgusta je u Novom Sadu održan jedan od najvećih skupova protiv iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto.
  • Brane

    19.09.2024 08:04
    Mute vodu
    Mute vodu sa kinezima i litijumom.Iako je ovde sve jasno.Veliki kapital u oličenju britansko australijske kompanije rio tinto je rešio da zaradi pare po cenu ljudskih života i uništenje životne sredine u Srbiji.U tome im pomaže EU, pre svega nemačka pošto vidi interes za sopstvenu auto industriju.Interes je pre demokratije, tako da oni podržavaju vučića i ne mare za nas.Em će dobiti Litijum em će ljudi dalje nastaviti da odlalaze u nemačku da rade.To se zove finansijski kolonijalizam.
  • Arkadije

    18.09.2024 18:34
    Buđenje
    I novosađani su polako počeli da se bude iz sna.
  • Rasa sa salasa

    18.09.2024 15:20
    Ovako nešto može samo radikalski mozak da smisli. Ksd kažem radikal, mislim Vučić, Vučević i ostali loši đaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti