Gimnazijalci u humanitarnoj akciji: Više od 100 solidarnih paketa za najugroženije Novosađane

Ukrasne kese sa mašnicom i logotipom Dobrog tvora, sada već prepoznatljivim simbolom solidarnosti i humanosti, od petka će moći da se nađu na mnogim lokacijama u gradu.
Gimnazijalci u humanitarnoj akciji: Više od 100 solidarnih paketa za najugroženije Novosađane
Foto: Gimnazija Tvrđava
Više od 100 solidarnih paketa, koji sadrže odeću, obuću ili konzerviranu hranu, biće raspoređeno po bulevarima, Keju, glavnim trgovima i u samom centru grada. 
 
Ovi paketi namenjeni su sugrađanima kojima su najpotrebniji, a da se posluži može svako kome je takav vid pomoći i podrške potreban. 
Pokretač cele ideje o solidarnim paketima Dobri tvor je Sara Milačić, nastavnica engleskog jezika, koja ovakve akcije i druge vidove pomoći sprovodi već duže vreme, te se neretko dešava da joj se sugrađani i sami obrate za pomoć ili donaciju. 
 
Ovoga puta Sara je organizovala akciju među svojim učenicima i kolegama u Gimnaziji Tvrđava, te su zajedno napravili oko 130 donacija. 
"Učenici i zaposleni su prvo donosili od kuće odeću, obuću, pribor za školu, koji im više nisu potrebni, a i dalje su vrlo lepo očuvani i nekom će koristiti. Bilo je tu i kozmetike i hrane i drugih sličnih stvari koje smo potom upakovali u ukrasne kese, stavili mašnu i logo Dobrog tvora i tako učinili da se ljudi sa margine ovog društva obraduju svojevrsnom poklonu", objašnjava Sara i dodaje da cela škola učestvuje u svakoj fazi ove humanitarne akcije.
 
Pokloni se ostavljaju na ulici ili direktno daju beskućnicima. 
 
"Kroz ovakvu i druge slične akcije kod učenika pokušavamo da razvijemo svest o humanosti, empatiji i solidarnosti, a ujedno, ovo je način da obradujemo nekog ko sebi neke od osnovnih stvari, nažalost, ne može da priušti", objašnjava Sara. 
Ove donacije će učenici i zaposleni u Gimnaziji Tvrđava distribuirati u petak, 20. septembra, te će poklončići moći da se nađu na više lokacija: Trg slobode, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Bulevar oslobođenja, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska ulica i Futoška ulica, Futoški park i Dunavski park, Trg mladenaca... 
 
Na svim tim mestima sugrađani koji budu imali potrebu moći će slobodno da uzmu za sebe jednu ili više kesa. 
 
Za one koji ubuduće budu želeli da pomognu ovakve akcije ili da i sami obraduju nekoga donacijom, tu su društvene mreže Dobri tvor, Fejsbuk i Instagram, gde mogu da dobiju sve informacije.   
  • Marica

    19.09.2024 19:43
    Brižnost
    Sve pohvale za aktere..
  • Koleginica

    19.09.2024 12:40
    Bravo za Saru!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti