Institut za onkologiju Vojvodine: Mamograf nije pokvaren, radi redovno

Institut za onkologiju Vojvodine za 021.rs navodi da poseduje jedan aparat za mamografiju, koji je u redovnoj funkciji.
Institut za onkologiju Vojvodine: Mamograf nije pokvaren, radi redovno
Foto: Pexels
Kako navode, Institut je do kraja marta imao stariji aparat za mamografiju koji je deinstaliran i njega je zamenio novi.
 
Ovaj novi aparat krenuo je sa radom početkom maja ove godine i na njemu se redovno pružaju usluge snimanja svakim radnim danom od 7.30 do 13.30 časova.
Ističu da je zakazivanje mamografskog snimanja moguće uraditi samo uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju i to ličnim dolaskom u Institut, putem mejla ili preko izabranog lekara.
 
Dodaju i da samo zakazivanje pregleda putem telefona nije moguće.
Podsetimo, Novosađanka se nedavno obratila portalu 021.rs nakon što joj je rečeno da zakazivanje mamografa na Institutu za onkologiju Vojvodine i u Domu zdravlja "Novi Sad" nije moguće zbog pokvarenih aparata.
 
Ova Novosađanka javila se redakciji portala 021.rs prošlog petka, 13. septembra, sa problemom zakazivanja mamografa u državnim institucijama.
 
Objasnila je da je njoj termin bio zakazan za 10. septembar, ali su je dan ranije iz Instituta pozvali i rekli da moraju da otkažu jer je aparat već mesec dana pokvaren. Oni su joj tada rekli da nazove u petak.
 
Kada je pozvala, rečeno joj je da je aparat pokvaren već dva meseca i da pozove sledeće nedelje. Dodatno, kada je pitala da li može da ide na mamograf u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj", rečeno joj je da je i tamo pokvaren.
"Mogu vam reći da sam prilično uznemirena time što mi je onemogućeno da dobijem termin za mamograf. Meni su pre tri meseca rekli da moram sada da se javim sada, što znači da postoji neki ozbiljan problem. Ovaj mamograf na Institutu je značajan i jer može da se radi skrining sa kontrastom, klasično i može da se radi biopsija", rekla je ova Novosađanka za 021.rs.
 
Da mamograf u Domu zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" ne radi potvrđeno je za 021.rs iz DZ "Novi Sad".
 
Kako navode, ova ustanova ima jedan mamograf koji je u kvaru dve nedelje unazad, ali su istakli i da se intenzivno radi na popravci aparata.
  • Novosadjanin

    19.09.2024 20:45
    Treba da radi 24c
    Kolko zena oboljeva a vi smanjili radno vreme neka posle podne radi za naplatu ovde se krece cena od 7 hiljada do 24 hiljade,mesto da ste na usluzi ovom obolelom narodu vi ste jos smanjili radno vreme,sram Vas bilo.
  • Novosadjanin

    19.09.2024 20:40
    Treba da radi 24c
    Kolko zena oboljeva a vi smanjili radno vreme neka posle podne radi za naplatu ovde se krece cena od 7 hiljada do 24 hiljade,mesto da ste na usluzi ovom obolelom narodu vi ste jos smanjili radno vreme,sram Vas bilo.
  • Maja

    19.09.2024 20:20
    Isto objasnjenje
    Takodje mi je receno da u Novom Sadu postoje 2 mamografa i da su oba u kvaru!
    Mamograf u Sremskoj Kamenici niko ne nudi!
    Upisana sam na listu cekanja,koja je bog zna kolika i bicu pozvana "kada se poprave"
    Tuzno za oviliki grad a apeluje se na preventivu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti