Novosadske službe preventivno pune džakove sa peskom zbog porasta vodostaja Dunava

U toku je akcija preventivnog punjenja džakova sa peskom u kojoj učestvuju zaposleni u gradskim javno-komunalnim preduzećima i Vatrogasnom savezu Grada Novog Sada zbog porasta Dunava.
Novosadske službe preventivno pune džakove sa peskom zbog porasta vodostaja Dunava
Foto: Grad Novi Sad
Napunjeni džakovi, u slučaju potrebe, biće usmereni na kritične tačke, a sve u cilju zaštite od potencijalnog izlivanja voda i "urbanih poplava" na teritoriji Grada.
 
Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejana Šijaka, Grad Novi Sad punjenje 5.000 džakova peskom realizuje zajedno sa JVP "Vode Vojvodine".
"Današnjom akcijom želimo da doprinesemo boljoj spremnosti za zaštitu objekata građenih na priobalnom području. Iako je prognoza za Novi Sad da će u narednim danima vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava, mi svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa svim nadležnim službama i spremni smo da reagujemo i da u slučaju potrebe preduzmemo odgovarajuće mere", navodi Šijak.
Podsetimo, redovna odbrana od poplava proglašena je danas na severnom toku Dunava kod Bezdana i Apatina, a u petak će biti na slivu te reke do Slankamena, saopštila je Pokrajinska vlada.
 
To je rečeno na sastanku pokrajinskog sekretara za vodoprivredu Vladimira Galića i direktora Vode Vojvodine Srđana Kruževića sa predstavnicima opština koje se naslanjaju na Dunav, a o aktuelnoj situaciji i porastu vodostaja Dunava, "imajući u vidu poplave u zemljama Evrope".
 
"Verujemo da će (Dunav) ići do linije vanredne odbrane od poplave, ali na nama je da budemo spremni", rekao je Galić.
 
Na sastanku je rečeno da je Dunav porastao u Bezdanu i Apatinu za metar u odnosu na utorak, a u Novom Sadu 70 centimetara, te da se očekuje rast za još dva i po do tri metra, "čime će doći do linije vanredne odbrane".
  • smešno

    19.09.2024 19:49
    5000 dzakova je velika cifra samo za one koji glasaju za toliko dinara.

  • Novosadjanin

    19.09.2024 19:36
    Nek se organizuje partijska ekipa da puni a ne da se snima po marketima.....
  • /

    19.09.2024 19:33
    /
    ovo je da pozelis poplavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti