Novi Sad ulaže u bezbednost građana: Đurić i Dačić otvorili Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Futogu

Novoizgrađeni objektat Vatrogasno-spasilačke jedinice otvoren je danas u Futogu.
Novi Sad ulaže u bezbednost građana: Đurić i Dačić otvorili Vatrogasno-spasilačku jedinicu u Futogu
Foto: Grad Novi Sad

Tom prilikom novosadskim vatrogascima predato je na korišćenje još jedno vozilo, 12. po redu, čija je kupovina finansirana iz budžeta Grada Novog Sada, tokom protekle decenije.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno je sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem prisustvovao otvaranju novog objekta za vatrogasce.

Dačić je istakao da je brzina delovanja vatrogasaca nemerljivo važna za njihove efikasne podvige, te da je kontinuirana donacija vatrogasnih vozila od strane Grada, kao i izgradnja novog objekta, i to u prigradskom naselju, više nego značajna.
 
"Svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije čestitam njihov dan. Od kada je formiran kao poseban sektor u MUP-u, 2009. godine, zahvaljujući hrabrosti, trudu i radu zaposlenih, više od 30.000 ljudi je spaseno. Hvala Gradu Novom Sadu i svim lokalnim samoupravama u zemlji koje pomažu rad Sektora. Zajedno smo na istom zadatku", rekao je Dačić.
Đurić je napomenuo da je gradnja moderne zgrade Vatrogasno-spasilačke jedinice počela u septembru prošle godine, a za radove i opremanje Grad Novi Sad izdvojio je oko 75 miliona dinara. 
 
"Tu će raditi dvadesetak vatrogasaca, koji će izlaziti po potrebi na teren ne samo u Futogu, već i u Begeču, Veterniku, Rumenci, ali i na Adicama i Telepu. Uporedo sa izgradnjom Vatrogasne stanice, Grad je renovirao i objekat koji koristi Dobrovoljno vatrogasno društvo Futog, a koji se nalazi u okviru iste parcele. Za te radove, izdvojili smo skoro 50 miliona dinara. Dakle, ukupna investicija Gradske uprave za imovinu, za ta dva objekta, iznosila je oko 125 miliona dinara", naveo je gradonačelnbik.
 
Putem Gradske uprave za komunalne poslove, u poslednjih desetak godina, nabavljeno je i predato na korišćenje vatrogasne opreme i vozila u vrednosti od 180 miliona dinara. Takođe, Grad finansira opremanje i obučavanje pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, finansira rad Vatrogasnog saveza grada, a od 2013. godine novčano nagrađuje policajace i vatrogasce, dodao je on.
 
Nakon posete Futogu, gradonačelnik i ministar su obišli i taktičko-tehnički zbor na Trgu slobode u Novom Sadu na kome su građani mogli da vide vatrogasna vozila i opremu koju pripadnici Sektora za vanredne situacije koriste u svom radu, kao i opremu specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi i u ruševinama, dok je za najmlađe posetioce održano takmičenje u obaranju meta uz pomoć pumpi brentača.
 
Potom su prisustvovali Svečanoj akademiji u Srpskom narodnom pozorištu, upriličenoj povodom Dana Sektora za vanredne situacije.
 
Tom prilikom, v.d. pomoćnika ministra-načelnik Sektora za varedne situacije Luka Čaušić uručio je na svečanosti plakete, od kojih je Zlatnu plaketu dobio Grad Novi Sad za izuzetan doprinos u opremanju i jačanju Sektora, a primio ju je gradonačelnik gradonačelnik Đurić.
 
"Ponosan sam i zahvalan što je Grad Novi Sad prepoznat kao pouzdan partner Sektora za vanredne situacije. Nastavićemo da pružamo doprinos u jačanju svih njegovih kapaciteta u našem gradu", rekao je Đurić, poručivši da Grad sa Ministarstvom radi i na formiranju Regionalnog centra za vanredne situacije u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti