Niste imali koga da pitate: Da li je operativni lizing ono što treba vašem biznisu?

Hajde da otklonimo sve dileme u vezi sa operativnim lizingom.
Niste imali koga da pitate: Da li je operativni lizing ono što treba vašem biznisu?
Foto: Pixabay

Pred vama su odgovori koji će vam dati jasniju sliku o tome da li lizingom želite da obnovite vozni park u vašoj kompaniji, pa makar njega činilo i samo jedno vozilo. 

Da li mi se ugovor o operativnom lizingu vidi u Kreditnom birou? 
 
Ne! Operativni lizing kao vrsta finansiranja ne opterećuje kreditni rejting vaše kompanije čim vam ostavlja mogućnost da se zadužujete za predmete, mašine i opremu koji su esencija vašeg biznisa i delatnosti.
Da li moram da dam učešće kao i kod finansijskog lizinga? 
 
Ne! U zavisnosti od toga kakav rezultat pokaže finansijska analiza vaše kompanije i njen otplatni kapacitet, možete dobiti vozilo odmah na korišćenje, a plaćati rate tek nakon mesec dana i tako svakog meseca. Ukoliko je u pitanju mlado ili novoosnovano pravno lice, može se tražiti da se položi depozit u visini od tri do šest mesečnih rata koji se vraća kompaniji nakon isteka ugovora.
 
Koliko je komplikovan process prikupljanja dokumentacije i koliko ceo process odobrenja traje? 
 
Proces je potpuno bezbolan i digitalizovan. Kako su svi podaci o vašoj kompaniji i njenom poslovanju dostupni javno, vi ne morate da uradite baš ništa, samo da uz konsultaciju prodajnog tima Ling Mobility izaberete vozilo i definišete režim upotrebe vozila i nivo usluga koje prate životni vek vozila. Ukoliko je vozilo dostupno odmah, isto možete preuzeti isti dan!
 
Šta je sve uključeno u ratu? 
 
Rata uključuje trošak upotrebe vozila, uključuje svo redovno održavanje vozila (servisi po planu održavanja proizvođača), obavezno osiguranje, kasko osiguranje, troškove registracije vozila za svaku od godina korišćenja, zimske i letnje gume, kao i njihovu zamenu i skladištenje, pomoć na putu u celoj Evropi. Dodatno se može ugovoriti "no matter what" garancija, pranje vozila, TAG uređaj, vanredno i korektivno održavanje, kao i izrada personalizovanih registracionih oznaka (tablica).
Koju marku vozila mogu da izaberem? 
 
Izbor vozila je samo vaš. Tim stručnjaka Ling Mobility Solutions će svakako pomoći savetima, predstaviti aktuelne trendove na tržištu, specijalne ponude, a sve u skladu sa onim što su potrebe kada je vozni park u pitanju, uzimajući u obzir delatnost, afinitete korisnika, itd. Na raspolaganju su svi dostupni brendovi sa svim varijetetima (motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, mild I plug-in hibridi kao I električna vozila sa subvencijom).
 
Kako ceo process izgleda nakon što mi se isporuči vozilo? 
 
Nakon isporuke vozila u kojem uživate, stiže vam samo jedan mesečni račun kojim je obuhvaćeno sve od ugovorenih usluga. Možete zamisliti radost kolega u računovodstvu kada umesto deset ili petnaest faktura dobiju samo jednu. 
 
Takođe, tim Ling Mobility operativnog lizinga na sebe preuzima zakazivanje servisa, komunikaciju sa dobavljačima guma, zamene, kompletan process upravljanja štetama, kao i svu komunikaciju sa osiguranjima. Na vama je da uživate u izabranom vozilu i posvetite se vašim poslovnim ciljevima i zadacima, sve ostalo će uraditi Ling Mobility Solutions tim.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti