Temerin osniva Centar za socijalnu zaštitu: Dnevni boravak, lični pratioci, socijalno stanovanje...

Opština Temerin osniva Centar za pružanje usluga socijalne zaštite.
Temerin osniva Centar za socijalnu zaštitu: Dnevni boravak, lični pratioci, socijalno stanovanje...
Foto: 021.rs
Kako je odlučeno na poslednjoj sednici Skupštine opštine, Centar će pružati uluge dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima i pomoći u kući.
 
Osim toga, ovaj Centar trebalo bi da se bavi obezbeđivanjem ličnih pratilaca za decu, organizovanjem savetodavno-terapijskih i socijalno-edukativnih usluga, kao i pružanjem usluga materijalne pomoći i podrške, socijalno-zdravstvenih usluga i drugih usluga socijalne zaštite.
Za odlučivanje o tome ko će biti korisnici usluga biće zadužen Centar za socijalni rad Opštine, po službenoj dužnosti ili na zahtev.
 
U osnivanje Centra, Opština će uložiti ukupno oko 585 hiljada dinara.
 
Sredstva za obavljanje delatnosti će se obezbeđivati iz budžeta Opštine, ali i iz budžeta Republike i Pokrajine, kao i od donatora, iz projektnih finansiranja i drugih izvora.
Do imenovanja direktora Centra, ovu funkciju će obavljati vršiteljka dužnosti direktorke Tamara Vasiljević, master pravnica iz Temerina. 
 
Ona se imenuje na najduže godinu dana, a zadaci su joj da podnese prijavu za registraciju u Privredni registar i obavi sve neophodne pripreme za početak rada Centra.
 
Do imenovanja Upravnog odbora privremeno su kao članovi postavljeni Svetlana Zorić, Svetlana Inđić, Izabela Farago, Danijel Hajduk i Tanja Tepić. 
 
Do imenovanja Nadzornog odbora, u ovaj organ privremeno su postavljene Jelena Šljukić, Rosa Kondić i Biljana Maričić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti