Uvedena redovna odbrana od poplava na Dunavu od Bezdana do Kovilja

"Vode Vojvodine" proširile su mere redovne odbrane od poplava, na osnovu jutrošnjih vodostaja Dunava izmerenih kod Bezdana, Apatina, Bogojeva, Bačke Palanke i Novog Sada.
Uvedena redovna odbrana od poplava na Dunavu od Bezdana do Kovilja
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako je saopšteno iz tog preduzeća, redovna odbrana sprovodi se na deonicama nasipa Dunava od granice sa Mađarskom do Kovilja, kao i na kanalu Dunav-Tisa-Dunav i nasipima u zaleđu, u ukupnoj dužini od 253,6 kilometara.
 
Mere odbrane od poplava trenutno su na snazi u Novom Sadu, Somboru, Sremskim Karlovcima, Apatinu, Odžacima, Baču i Bačkoj Palanci.
"Većina deonica je iz preventivnih razloga ranije uvedena u režim odbrane kako bi nadležne službe imale dovoljno vremena da se pripreme za eventualne intervencije", navode iz "Voda Vojvodine".
 
Podsećaju da će, prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana vodostaji Dunava biti u porastu.
Prema najavama, vrh talasa kod Bezdana očekuje se 25. septembra, a kod Novog Sada između 27. i 28. septembra.
 
"Prognoze su da će vodostaj Dunava kod Novog Sada biti ispod granica vanredne odbrane od poplava", ističu iz ovog preduzeća.
 
Dodaje se i da stručne službe JVP "Vode Vojvodine" dežuraju, prate razvoj situacije i obilaze teren nadzirući sve eventualne promene.
  • Neverni Toma

    20.09.2024 19:10
    Da li da vam verujemo, gospodo stručnjaci?
  • zztop

    20.09.2024 18:31
    Sve se radi kao ma neće nas, a kad bude e onda gledajte kako ćemo ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti