Vučević na Grožđebalu: Država spremila podsticaje za vinarije, vina su nam dobra, ali fali vinograda

Premijer Srbije Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju tradicionalne manifestacije "Grožđebal" u Sremskim Karlovcima, poručivši vinarima da je država spremila podsticaje za vinarije.
Vučević na Grožđebalu: Država spremila podsticaje za vinarije, vina su nam dobra, ali fali vinograda
Foto: 021.rs
"Ministarstvo privrede je u dogovoru sa predsednikom Republike spremilo podsticaje za vinarije. Iskoristite programe koje država daje da pojačate svoje kapacitete. Vina su nam dobra, ali nam fali vinograda", istakao je Vučević.
Kako je naveo, grožđe je ove godine dobro za pravljenje vina, zbog dosta sunčanih dana.
Premijer je naveo da Sremski Karlovci, pored Karlovačke mitropolije i Karlovačke gimnazije, "naše duhovnosti i kulture", Fruške gore, Stražilova, Branka Radičevića, asociraju i na vina i vinograde, koja su na ponos Srbije.
 
Zahvaljući se organizatorima ovogodisnjeg "Grozđenbala" na dobroj organizaciji ove manifestacije, Vučević je pozvao građane da posete Sremske Karlovce, koje će narednih dana biti epicentar društvenog života, i da uživaju u ponudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti