Poslednji dan leta, sutra nam stiže jesen: Kakvo nas vreme čeka?

Poslednji dani leta donose nam više sunčanih sati i postepen porast temperature.
Poslednji dan leta, sutra nam stiže jesen: Kakvo nas vreme čeka?
Foto: 021.rs
Porast vazdušnog pritiska iznad Evrope uzrokovao je stabilizaciju vremena, što znači da ćemo već danas imati prijatno toplo i sunčano vreme. 
 
Polje visokog vazdušnog pritiska diktiraće vreme iznad Srbije sve do utorka, te je pred nama nekoliko prijatnih jesenjih dana.
"Danas, sve do kraja dana vreme ostaje vedro i sunčano, a temperatura će se kretati između 20 stepeni na krajnjem jugu, pa do 25 u Negotinu. U Beogradu i mestima u Vojvodini danas oko 23 stepena", kaže meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 
 
Dodaje da je košava koja je juče duvala u postepenom slabljenju, a da će istočni vetar danas duvati slabim do umerenim intenzitetom.
"Slab vetar u kombinaciji sa dosta sunčanih sati omogućava postepeno zagrevanje vazduha, a na suncu će se činiti i da je toplije od izmerenih vrednosti", rekla je Gojković.
 
Dodatno slabljenje vetra stiže u nedelju. Drugi dan vikenda, ujedno i prvi dan jeseni obeležiće vedro i sunčano vreme, sa temperaturom preko 25 stepeni u Timočkoj krajini. U ostalim gradovima Srbije temperatura će se kretati oko 23 stepena.
 
Prognoza za narednu nedelju 
 
Gojković kaže da se slično vreme nastavlja i početkom naredne nedelje, ali prognostički modeli već za utorak uveče najavljuju prolazno naoblačenje sa kišom.
 
"Kiša nas očekuje i u sredu, u obliku lokalnih pljuskova, a stiže nam i pad temperature od nekoliko stepeni. Osetnijeg zahlađenja neće biti jer pod uticajem južnog vetra ostajemo sve do kraja meseca. Tako će maksimalna temperatura u drugoj polovini naredne nedelje biti i preko 27 stepeni", navela je ona.
 
Jesen nam stiže u nedelju, 22. septembra, u 14:43 i trajaće sve do 21. decembra. Jesen je jedno od takozvanih prelaznih godišnjih doba, kada često imamo periode toplog vremena koji su naglo prekinuti prodorom hladnog vazduha sa severa.
 
"To znači da je pred nama veoma promenljiv period godine, sa periodičnom smenom suvih i toplih i kišnih dana", rekla je Gojković.
 
Dugoročni modeli za oktobar najavljuju nešto suvlje vreme sa prosečnom temperaturom oko 20 stepeni.

Vreme u Novom Sadu

U Novo Sadu danas sunčano i toplo, sa najviše 24 stepena.

Još toplije biće sutra i u ponedeljak, sa 25 stepeni, dok će u utorak u najtoplijem delu dana biti 26 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti