Počinje testiranje brze pruge Novi Sad - Subotica: Upozorenja građanima da se klone koloseka

Dinamička testiranja brze pruge Novi Sad - Subotica za brzine od 200 kilometara na sat počeće u ponedeljak, 23. septembra i trajaće do 10. oktobra.
Počinje testiranje brze pruge Novi Sad - Subotica: Upozorenja građanima da se klone koloseka
Foto: Infrastruktura železnice Srbije
Dinamičko testiranje obavljaće merna kola kompanije Nemačkih železnica "Deutsche Bahn Systemtechnik". To je ista kompanija Nemačkih železnica koja je obavljala i dinamičko ispitivanje brze pruge Beograd - Novi Sad.
 
Testiranja će se obavljati svakodnevno, a testiraće se koloseci, kontaktna mreža i ugrađeni sistem bezbednosti ETCS – nivo 2, a u zavisnosti od vrste ispitivanja, testiranja će se obavljati i elektromotornim putničkim garniturama Štadler.
U zavisnosti od vrste ispitovanja planirano je da se dnevno sprovodi od dve do osam test vožnji voza, u oba smera. Svakoga dana pre ispitivanja i polaska test voza, obavljaće se vizuelni pregled cele deonice motornom drezinom.
 
Na toj deonici, u navedenom periodu, neće se odvijati drugi železnički saobraćaj.
Infrastruktura železnice Srbije upozorava da je u navedenom periodu zabranjeno i opasno prisustvo građana u železničkim stanicama, odnosno na kolosecima i peronima duž deonice na kojoj se obavlja ispitivanje.
 
Duž cele deonice za vreme dinamičkog ispitivanja biće raspoređeno osoblje izvođača radova konzorcijuma Kineskih železnica i Infrastrukture železnice Srbije, a biće pojačano i prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Navedeno je da je u okviru realizacije projekta na celoj deonici pruge od Novog Sada do državne granice sa Mađarskom denivelisano ukrštanje drumskog i železničkog saobraćaja, tako da na čitavoj deonici ne postoje putni prelazi u nivou.
 
Dinamičko ispitivanje treba da potvrdi da je nova brza pruga spremna za saobraćaj vozova, a finalni izveštaj sa testiranja očekuje se najkasnije do 8. novembra ove godine.
  • Nana

    22.09.2024 18:54
    @Milan
    Na kojoj deonci tačno je 200km/h? Nisam primetila da Soko vozi tom brzinom, može ali ne vozi.
    Kada nemate nikaakav pametan argument samo spomenete bivše, a ovi na vlasti više od decenije.
  • Prle

    22.09.2024 18:08
    Daaa
    U tvojoj ruzicastoj masti su i plate sada 1500 € !
  • Milan

    22.09.2024 17:54
    Vozna karta
    #Prle
    Ti si se očigledno zadnji put vozio vozom za vreme DOSa jer su tada bile brzine od 40 kmh. Sada su 200 kmh

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti