FOTO: Kombi prepun stvari i danas stigao u Veliki rit

Oko 200 vreća sa toplom garderobom i prekrivačima danas je odneto u romsko naselje Veliki rit u akciji koju su zajednički u četvrtak pokrenuli Radio 021 i Društveni centar.

Oko 200 vreća sa toplom garderobom i prekrivačima danas je odneto u romsko naselje Veliki rit u akciji koju su zajednički u četvrtak pokrenuli Radio 021 i Društveni centar.

Ovo je drugi kontigent neophodnih stvari za stanovnike ovog naselja koje su u prostorije Radija 021 u prethodna dva dana doneli humani Novosađani, a nakon što im je u petak predato 100-ak vreća sakupljenih u prvih 24 sata akcije. Kombi za prevoz garderobe i posteljine i danas je obezbedio Gradski štab za vanredne situacije.

Svi koji žele da se priključe akciji mogu ćebad i toplu garderobu ponovo doneti u Miletićevu 45 sledeće subote, 18. februara, u periodu od 10 do 16h, nakon čega će biti otpremljen i treći kontigent. Najneophodniji su jorgani, ćebad, obuća i dečija garderoba.

Akciji se pridružilo Kolo srpskih sestara u čije prostorije (Dimitrija Avramovića 8) se takođe mogu doneti odeća, obuća i posteljina svakog radnog dana od 10h do 13h. Pridružila se i Mesna zjednica "Salajka" koja stvari prikuplja u svojim prostorijama.

U Velikom ritu je zbog hladnoće potencijalno ugroženo oko 3.000 ljudi. Većina kuća je veoma trošna, sa kartonskim ili plastičnim krovovima, koji ne predstavljaju gotovo nikakvu izolaciju. Kuće nemaju nikakvo grejanje, mnoge ni struju ni vodu, a nemali broj dece kreće se po naselju trošno obučen. Slična situacija je i u naselju Bangladeš, o kojem, kako kažu nadležni, Gradski štab za vanredne situacije vodi posebnu brigu i pruža pomoć.

  • simka

    13.02.2012 08:45
    bravo za drustveni centar i radio 021, sramota za
    sjajna akcija, brza! gradjani i gradjanke pokazali spremnost da pomognu! a vi koji nabrajate gde sve ima siromasnih, brzo da pregledate ormane sta imate od toplih stvari za podeliti, da organizujete rodjake, prijatelje i da odnesete bar u jedno od navedenih naselja! na delu se poznaju junaci i junakinje, odmah vrece u ruke i pocnite sa sakupljanjem! a to sto vam smeta sto neko ima seks i pravi decu, je odraz zamozivosti! da u ovoj zemlji ima posla i oni bi vredno radili kao sto rade po nemackoj, austriji i drugim zemljama gde uspeju da udju...pi rasisti, fuj!
  • mHM

    13.02.2012 08:20
    @nss
    Ovo nisu zuti, vec crveno-crni, a ti si, kao sto vidimo neobrazovan.
  • nss

    12.02.2012 21:13
    @veliki rit
    Bravo.

    Ali-zasto ste se zalepili samo za ove glasace?
    Ima jos takvih naselja i ljudi.
    Ovi su bar blizu grada ,pijaca...
    Sta je sa Bangladesom,Adicama,Sangajem...?
    Koliko on ima "zvezdica"?
    Zuti,providni ste -u svakoj vasoj "akciji" vidite glasove.
    Licno takvim ljudima pomazem u svakoj prilici,ali bez toliko promocije i slikanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti