VIDEO: Tvrdnje da je studente napao i rasterivao direktor pokrajinskog Fonda Evropski poslovi

Na čelu obezbeđenja koje je jutros došlo kod Rektorata Univerziteta u Novom Sadu nalazio se Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine, tvrdi pokrajinski poslanik Radivoje Jovović.
VIDEO: Tvrdnje da je studente napao i rasterivao direktor pokrajinskog Fonda Evropski poslovi
Foto: Screenshot (X/banevolibananee)
Tvrdnju da je Dopuđ bio među muškarcima obučenim u crnom najpre je iznela Mila Pajić, koja je lakše povređena u sukobu od jutros. 
 
Potom je i predsednik Mladih Pokreta slobodnih građana Srđan Đurić, koji je takođe bio napadnut, naveo da se na čelu "obezbeđenja" nalazio Dopuđ. 
Jovović je u izjavi novinarima ispred zgrade Rektorata rekao da se privatno obezbeđenje, koje je tu navodno zbog konferencije pod nazivom "Cyber Resiliance in the Age of Smart Technologies", zapravo bavi izborima za Studentski parlament, prenosi agencija Beta.
 
"Njihov posao bi, bilo da je stvarna, bilo da je lažna konferencija, bio isključivo da obezbeđuju tu konferenciju, a mi imamo direktne informacije iznutra da oni obezbeđuju i glasačke kutije ovih nelegitminih izbora za Studentski parlament, a na čelu obezbeđenja je Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine", istakao je Jovović.
 
Dodao je da je to potvrdio i sam Dopuđ, kao i njegovi saradnici.
 
Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se krupniji muškarac koji se kreće ka studentima i fizički napada Srđana Đurić. Isti muškarac potom rasteruje studente uz povik: "Mrš odavde!"
 
Portal 021.rs je kontaktirao Fond Evropski poslovi AP Vojvodine da bi dobio izjavu od Dopuđa, ali je rečeno da on nije tu. 
 
Novinarka 021.rs uspela je da uđe u zgradu Rektorata, ali u njoj nije uspela da pronađe Dopuđa. 
  • MaryPoppins

    23.09.2024 13:09
    @Liman
    O čemu ti to pričaš jadniče!!?
  • Marko

    23.09.2024 13:06
    @Liman
    Izuzetan čovek? Šta vi pričate, pa vidite li snimak i šta radi? Ala su vam standardi i kriterijumi za izuzetnost... No dobro, na Pravnom fakultetu znamo kakvi rade i među profesorima, pa što bi portir bio bolji?
  • Milan

    23.09.2024 13:01
    Nema nam spasa
    Koga bre ovaj šamara ovde pred policijom?! Zasto nije priveden? Svi su ovde,osteceni,svedoci i snimak!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti