Studenti pozivaju građane ispred Rektorata: "Kada nepravda postane zakon, otpor je dužnost"

Protest ispred Rektorata Univerziteta u Novom Sadu zakazan je za 15 časova.
Studenti pozivaju građane ispred Rektorata: "Kada nepravda postane zakon, otpor je dužnost"
Foto: 021.rs
Studenti iz Neformalne grupe STAV pozvali su građane da se okupe ispred zgrade Rektorata, ispred koje se nalaze od rano jutros.
 
Kako navode, trenutno se pokušava sprovođenje nelegitimnih izbora.
Pre svega, ističu da se ponovo izbori sprovode sa jednom listom na njima.
 
"Doveli su batinaše i bacili eksplozivnu napravu na studente. Batinaši su napali policiju i aktiviste. Nije im utvrđen identitet, policija je ispred Rektorata. Ivana Macak, iz režimske Ruske stranke, sprovodi 'izbore' u zgradi Rektorata dok je istovremeno nosilac liste, što je protiv pravilnika. Kada nepravda postane zakon, tvoja dužnost je otpor", ističe se u pozivu za okupljanje.
U svečanoj sali Rektorata održavaju se izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta i za dopunske članove univerzitetskog parlamenta.
 
Podsetimo, studenti Filozofskog fakulteta i predstavnici grupe STAV se nalaze ispred Rektorata još pet sati ujutru. Namera je bila da spreče održavanje ovih izbora, za koje kažu da nisu legitimni.
 
Ubrzo nakon što su došli na fakultet je na njih bačena eksplozivna naprava koja je odjeknula širim centrom grada, a potom su u guranju povređeni Mila Pajić i Srđan Đurić.
  • profesor UNSA

    23.09.2024 15:39
    Nažalost...

    Dragi studenti, nažalost u ovoj zemlji nema više ni volje i energije za borbu protiv diktature, bezakonja i krađe. Sem vas nekolicine, većina studenata je nezainteresovana, možda samo za žurke uz muziku koja je sve, samo ne muzika, u izvođenju netalentovanih i nemuzikalnih silikonskih pevačica i igračica. Oni nešto pametniji užurbano se spremaju da odu što dalje odavde, u tu za neke #mrsku# Evropu, ali koja ceni prave vrednosti. O akademskoj zajednici i profesorima (čast nekolicini izuzetaka) ne treba ni pisati. Oni sede u mišjoj rupi i dobro im je, za sada......
  • Драган

    23.09.2024 15:36
    даклем
    Даклем, про-западна опозиција не преза ниодчега, ево сада растерују студенте.
  • Novosađanka

    23.09.2024 15:25
    Da vidimo
    Ajde da vidimo sugrađane da li ce se smilovati i doci, ili im je bacanje bombe na studente ok, i glavonje u crnom kao obezbeđenje i policija koja se pravi blesava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti