Agencija: Neka nas tuže vlasti Novog Sada

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je da najavljena tužba gradskih vlasti Novog Sada protiv te agencije može da bude podneta, jer, kako je rekao, niko nije nedodirljiv.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je da najavljena tužba gradskih vlasti Novog Sada protiv te agencije može da bude podneta, jer, kako je rekao, niko nije nedodirljiv.

"To što smo mi zaduženi za borbu protiv korupcije ne znači da smo nedodirljivi i da se protiv naših odluka ne može povesti upravni spor ili podići tužba", rekao je on i dodao: "neka nas novosadska vlast tuži, neka probaju i to, videćemo šta je po sredi".

Stojiljković je u intervjuu Dnevniku ocenio da je indikativno to što "tužilaštvo uglavnom odbacuje" krivične prijave Agencije i istakao da bi trebalo pitati Tužilaštvo u Novom Sadu zašto je tako postupilo povodom prijave protiv gradonačelnika Igora Pavličića i članova Gradskog veća. Agencija je podnela krivičnu prijavu zbog toga što je, kako je navedeno, naneta šteta gradu, ATP "Vojvodini", njenom većinskom vlasniku Iliji Deviću i malim akcionarima tog preduzeća u iznosu od 100 miliona evra, zbog niza problema u vezi sa međumesnom i novoizgrađenom autobuskom stanicom.

Nadležno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije utvrdivši da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Pavličića i drugih članova Gradskog veća. Pavličić je najavio da gradske vlasti temeljito pripremaju tužbu protiv direktorke Agencije Zorane Marković i drugih u toj agenciji koji su, kako je obrazložio, odgovorni što je spornom prijavom naneta moralna i materijalna šteta gradu.

  • ne ko nego šta

    14.02.2012 16:20
    ćeraće se još
    Prvi put nam niste objavili komentar pod naslovom "ćeraćemo se još".Sada ćemo promeniti naslov i komenatar.
    Stojiljkovićevi stavovi su, po nama, korektni.Mnogi
    navijački napadaju Agenciju.Da uništimo Agenciju koja hrabro i dobro radi? Pa to što tužilaštvo nije prihvalo da podnese krivičnu prijavu, pa šta.
    Ima načina da se to ipak procesuira.Ugovori sa moraju poštovati a da li su štetni ne odlučuje sud.
    Sud odlučuje po zahtevu oštećene strane.Pošto ugovor sa Devićem nije raskinut, čovek trpi štetu.Ili je ugovor neobavezni komentar kao ovaj naš? Neće biti.A ceh raste li raste ...
  • Novosadjanka

    14.02.2012 10:26
    Ne mogu da ispratim kako je Rodni iznenadjen i kao nije znao za sve to! On je nekakav pravnik pa valjda je uspeo ili je trebalo da uspe da utvrdi probleme grada i da ih nekako resava!
    Ocekivano je da kao pravnik i advokat to radi
    pa to mu je posao (boze i meni ovo smesno zvuci samo kad napisem al....)
  • Zike

    13.02.2012 11:50
    Maja i Igi
    Maja G. nije ucinila nista nelealno, to je i sud potvrdio, potpisala Njen potpis je overen skupstinskom odlukom, i to je to, kraj price. E sad dolaze na vlast DS i ukidaju odluku, i to je nesto slicno kao kada bi neka nova vlast ukinula Ugovor o izgradnje Zezeljovog mosta ili izgradnje Juznog toka. To se ne sme i zbog toga je Ag. za borbu protiv korupcije podnela prijavu. Igor je trebao prvo da podnese prijavu protiv Maje i citave prethodne vlasti za korupciju i nelegalno poptisivanje stetnih ugovora i to bi automatski ponistilo odluke prethodnih vlasti zato sto bi bile protumacene kao korupcionaske. i kraj price. Medjutim, maja svojim glasovima drzi vlast DS u gradu i to je razlog za cutanje. Zao mi je nas sto cemo to sve placati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti