Proglas: Napad na studente u Novom Sadu je slika današnje Srbije

Inicijativa Proglas osudila je nasilje nad studentima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
Proglas: Napad na studente u Novom Sadu je slika današnje Srbije
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju ProGlasa, studenti su napadnuti samo zbog toga što neko, po svaku cenu, želi da održi studentske izbore sa samo jednom listom i to protivno fakultetskom pravilniku.

"U potpunosti podržavamo njihovu borbu za slobodne i poštene izbore za studentski parlament koja je istovremeno i borba protiv sve učestalijih autoritarnih nasrtaja na autonomiju univerziteta", dodaje se u saopštenju.

Kako se ukazuje, napad na studente je slika današnje Srbije u kojoj je društvo duboko podeljeno, institucije urušene, a red na ulici zavode militantne para-državne formacije.
 
"Stoga je napad na studente, napad na sve nas", zaključuju u Proglasu.
  • Natalija

    23.09.2024 15:41
    podrška
    Podrška ovoj hrabroj deci koja danas stoje na braniku demokratije u Srbiji.
  • Zoran

    23.09.2024 14:20
    Da li vi uopšte znate koliko taj fakultet ima studenata? Ne znate kao što ni ja neznam koga predstavljaju ovih nekoliko recimo studenata sa isključivo političkim parolama kojima nije mesto na fakultetu.
  • Novosadjanka

    23.09.2024 14:18
    Podrška
    Podrška za studente koji se bore za demokratiju. A ovi SS odredi kao u Nemačkoj nekada? Kuda mi to idemo? Kakvo je ovo društvo postalo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti