Skup poljoprivrednika u nedelju ispred Banovine: "Novi Sad je bar do sada pokazao da se ne stidi"

Skup podrške poljoprivrednicima održaće se u nedelju, 29. septembra ispred Banovine.
Skup poljoprivrednika u nedelju ispred Banovine: "Novi Sad je bar do sada pokazao da se ne stidi"
Foto: 021.rs
Događaj organizuju Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata, Udrženje poljoprivrednika Aradac. 
 
Tom prilikom održaće se polemika "Selo i poljoprivreda u Srbiji" na kojoj će biti reči o tome "Gde se pogrešilo?" i "Šta dalje raditi?".
"Pozivamo poljoprivrednike, građane, SANU i ostalu stručnu javnost (agroekonomiste, agroanalitičare, univerzitetske profesore...), Proglas, organizatore proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, Zadružne saveze, bivše i sadašnje poslanike u Skupštini Srbije, bivše i sadašnje članove Vlade Srbije i sve one koji su bar jednom bili na njivi, u voćnjaku, u povrtnjaku, u plasteniku, u štali, u kokošinjcu, svinjcu i slično", stoji u pozivu poljoprivrednika.
Kako se objašnjava u pozivu, duže od dve godine "u više navrata maltretiramo naše sugrađane blokadama i protestima u nadi da ćemo institucijama i javnosti predočiti naše problem".
 
Međutim, kako kažu, pomeranja ka boljem su mizerna, nevidljiva. 
 
"Srpska poljoprivreda i selo su na umiranju. Traktor srpskog seljaka ne može u srpsku prestonicu Beograd, obrazloženo nam je da ugrožavaju bezbednost Republike Srbije i sramota su za Republiku Srbiju pred stranim delegacijama koje dolaze u Beograd. Novi Sad je bar do sada pokazao da se ne stidi! Iz tog razloga je skup u Novom Sadu!", najavili su poljoprivrednici.
 
Događaj je zakazan za nedelju u 12.01 čas.
  • Bg

    23.09.2024 16:25
    Ns
    Oklopna vozila mogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti