Tužilaštvo u Novom Sadu pokreće istragu u vezi sa događajima ispred Rektorata, traže sve snimke

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenuće istragu povodom jučerašnjih dešavanja ispred Rektorata u Novom Sadu.
Tužilaštvo u Novom Sadu pokreće istragu u vezi sa događajima ispred Rektorata, traže sve snimke
Foto: 021.rs
Ovo tužilaštvo je za Danas potvrdilo da je naložilo Policijskoj upravi u Novom Sadu da se utvrde sve činjenice i okolnosti u vezi sa jučerašnjim dešavanjima.
 
Tužilaštvo je novosadskoj policiji naložilo da im se dostave svi video zapisi, kao i da se obave razgovori sa svim licima koja imaju neposredna saznanja.
Nakon što policija sprovede ove radnje naloženo da se sav prikupljen materijal dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu radi donošenja javnotužilačke odluke.
 
Juče su, neposredno pred izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, pred zgradom Rektorata maskirane osobe bacile topovski udar ili sličnu eksplozivnu napravu na studente, a zatim ih je 30 maskiranih osoba, koje su se predstavile kao obezbeđenje, fizički napalo i sprečavalo ih da uđu u zgradu Rektorata.
Studenti Mila Pajić i Srđan Đurić tom prilikom završili su u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.
 
Studenti iz grupe STAV su do sada u više navrata sprečili održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, jer zahtevaju da na tim izborima ne može da bude samo jedna izborna lista, ona koju kandiduje Savez studenata tog fakulteta.
 
U ponedeljak je objavljeno da su izbori završeni, da je bilo 10 važećih glasova, koji su glasali za jedinu listu na izboru - onu Saveza studenata.
 
Kako je izgledao protest koji je juče održan ispred rektorata zbog prethodnih dešavanja, čitajte OVDE.
 
  • boris the lovely cat

    24.09.2024 19:29
    Otkriće da su nn lica uradila nn stvari i nestala u nn pravcu, a za sve će okriviti izvesnog Dinka.
  • Nikola

    24.09.2024 19:28
    *
    U kakvoj ludoj državi živimo ne bi me iznenadilo da uhapse studente na koje su bacili eksplozivnu napravu.
  • Novosađanin

    24.09.2024 19:28
    Smešno.
    Traže sve snimke, kako bi bili sigurni koga ste uhvatili u snimku, ništa drugo.
    Sve što nije na snimku nije se dogodilo, zar ne ?
    Tužilaštvo ponovo ne radi svoj posao, kao ni veći deo policije, već samo radi na svođenju štete i iskrivljavanju istine.
    Sve je jasno, inače.
    Pritom jasno je i da je tzv glasanje prihvaćeno, "bez incidenata", što je suština protiv čega se studenti bore mesecima.
    Ovakvi incidenti neminovno donose zaključak da ljudi moraju preuzeti pravdu i zakon u svoje ruke, što će dovesti do još goreg stradanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti