Humani Novosađani skupili preko 300.000 dinara za malog Lava: Pomoć i dalje potrebna

Oko 300.000 dinara prikupljeno je za dva dana tokom kojih su organizovani humanitarni događaji za pomoć Lavu Teodoroviću koji boluje od spinalne mišićne atrofije.
Humani Novosađani skupili preko 300.000 dinara za malog Lava: Pomoć i dalje potrebna
Foto: 021.rs
Ove akcije je organizovalo Udruženje građana Novi Sad.
 
U ponedeljak je održan "Bioskop na otvorenom za Liman", a u utorak muzička manifestacija "Srcem i muzikom za Detelinaru".
 
"Limanci su na igralištu u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje sakupili 105 hiljada, a Detelinarci na prostoru ispred stare robne kuće 205 hiljada dinara", kaže predsednik udruženja Goran Bajšanski.
Ističe kako je to prvi događaj na Limanu koju su oni organizovali.
 
"Veoma smo zadovoljni što su građani ovog dela grada došli da nas podrže. Bilo je preko dvesta mališana koji su pod vedrim nebom gledali dugometražni crtani film 'Kondorito - avantura u svemiru'. Svi smo zajedno pomogli našem drugaru Lavu Teodoroviću sakupivši novac kroz karte i humanitarni bazar", rekao je Bajšanski.
Tradicionalna muzičko-humanitarna manifestacija "Srcem i muzikom za Detelinaru" održana je devetu godinu za redom. Mali Detelinarci prikazali su svoje pevačke i igračke sposobnosti. Kutije sa donacijama su bile postavljene na više mesta, a organizovan je i humanitarni bazar.
 
Lavu je u junu 2023. godine potvrđena dijagnoza spinalne mišićne atrofije SMA II kojoj je prethodila dijgnoza - mlitava paraliza svih udova. Rođen je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a prvi problemi primećeni su na prvom neonataloškom pregledu u drugom mesecu života.
 
Uz pomoć humanih ljudi i podrške RFZO Lav je gensku terapiju zolgensma primio 23. avgusta prošle godine. S obzirom na prirodu bolesti, Lavu je neophodna kontinuirana podrška koja iziskuje mnogo novca, a roditelji su do sada iscrpeli sve resurse.
Sredstva su potrebna za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, radnu i okupacionu terapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, putne troškove i troškove smeštaja.
 
Lavu možete da pomognete slanjem poruke 1521 broj 3030, kao i Uplatom na devizni račun: 160-6000001671742-14, IBAN: RS35160600000167174214, SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti