Objavljena konačna lista: Smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu dobilo 325 brucoša

Objavljena je konačna rang lista za smeštaj studenata prve godine u studentskim domovima u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu, a počinje konkurs za studente prve godine iz osetljivih drušvenih grupa.
Objavljena konačna lista: Smeštaj u studentskim domovima u Novom Sadu dobilo 325 brucoša
Foto: 021.rs
Na osnovu konačne rang liste, koja je objavljena na oglasnoj tabli i sajtu Studentskog centra "Novi Sad" (SCNS), u 10 studentskih domova, useliće se 391 brucoš sa 16 fakulteta i visokih škola.
 
U Novom Sadu je primljeno 325, Zrenjaninu 42, a u Somboru 24 studenata prve godine. Useljenje će početi 1. oktobra.
Kandidati koji nisu ostvarili pravo na smeštaj, a smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, radi ponovnog rangiranja u okviru posebne duštvene grupe u roku od osam dana od dana objavljivanja Konačne rang liste.
 
Obrazac zahteva se preuzima i predaje u Službi smeštaja SC "Novi Sad".
Za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa opredeljeno je do 10 odsto smeštajnih kapaciteta. Konkurs za studente osetljivih društvenih grupa predviđa olakšane kriterijume i procedure.
 
Takođe, u toku je konkurs za smeštaj za studente starijih godina, koji traje od 16. septembra do 31. oktobra, a po objavljivanju konačne rang liste, biće objavljen konkurs za studnete starijih godina iz osetljivih društvenih grupa.
 
Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.
 
Studentski centar obezbeđuje smeštaj za 3.064 studenata u studentskim domovima. U osam domova u Novom Sadu kapacitet je 2.713 mesta, a 208 mesta u studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u studentskom domu u Somboru.
  • Jakobsfield

    25.09.2024 19:15
    Ni 400?
    U celoj Vojvodini manje od 400 mesta za brucoše??? Od toga barem 100 iz RS i CG, pretpostavljam... Oni su naročito "osetljivi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti