Četiri medalje za učenike iz Srbije na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Ohridu

Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola u Ohridu, u Severnoj Makedoniji četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i tri srebrne medalje.
Četiri medalje za učenike iz Srbije na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Ohridu
Foto: Društvo matematičara Srbije
Učesnici iz Srbije bili su odabrani na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.
Zlatnu medalju osvojio je učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović, dok su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, kao i učenik Gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru Nemanja Majski, osvojili srebrne medalje.
Olimpijada je trajala od 21. septembra do danas.
  • bravo

    25.09.2024 18:54
    bravo
    Bravo za ove divne mlade ljude!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti