Do proleća Jodna banja u novom ruhu

Prva faza rekonstrukcije Jodne banje, koja je započela 22. decembra prošle godine, trebalo bi da bude završena do aprila.

Prva faza rekonstrukcije Jodne banje, koja je započela 22. decembra prošle godine, trebalo bi da bude završena do aprila.

U ovoj fazi sređuje se zgrada Specijalne bolnice za reumatske bolesti, koja je izgrađena davne 1909. godine, a biće sređeno i prednje dvorište. - S obzirom na to da taj deo dvorišta bude poplavljen prilikom svake jače kiše, neophodno je prvo taj problem rešiti, kako bi se moglo krenuti u drugu fazu rekonstrukcije - kazala je za Dnevnik direktorka Milijanka Lazarević.

Zavod za izgradnju grada zadužen je za uređenje dvorišta, gde će biti urađena rasveta, zelenilo i pločnici. Renoviranje se odvija tako da funkcionisanje objekta nije ugroženo.

U drugoj fazi trebalo bi da bude uređeno zadnje dvorište i bazen.

  • ViK

    13.02.2012 07:16
    Redovno odrzavanje
    Povodom vaseg pisanja o sredjivanju Jodne banje i resavanju problema potapanja dvorista nakon jacih atmosverski padavina mogu vam dati sledecu informaciju:
    Problem odvodnjavanja Jodne banje, Futoskog parka i kanalizacionog sliva ulice Nikole Tesle star je koliko i Jodna banja.
    Ima vise varijanti tog resenja. Svaka varijanta nema "konacno resenje", jer uvek ima sanse da se dvoriste Jodne banje potopi a samim time da unisti sve sto se sada ulaze.
    Moje strucno misljenje je da je ovo sve sto se radi je u funkciji politike, tj. da se za sto manje para napravi "Potemkinovo selo".
    Bez obzira na sve mora se pristupiti detaljnijoj strucnoj analizi odvodnje te citave regije (moram priznati dosta od toga je do danas radjeno sto se tice projektnih resenja, ali kad se pretvori u investiciju to kompromituje sva dalja ulaganja na kanalizacionom sitemu koji imaju slicne probleme.)
    Transparentnije da kazem da je niveleta terena te citave regije ista kao kasarne (opet Austrougarska)u Futoskoj ulici problem bi bio odavno resen.

  • 13.02.2012 06:48
    Šta će biti sa onim kupatilom iza koje je potpuno ruinirano?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti