Na sednici Skupštine Novog Sada više od 100 tačaka: O čemu odbornici odlučuju u vaše ime?

Na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak u 10 časova, odbornici će odlučivati o više od 100 tačaka, među kojima je i izmena budžeta.
Na sednici Skupštine Novog Sada više od 100 tačaka: O čemu odbornici odlučuju u vaše ime?
Foto: 021.rs
Osim toga, odbornici će razmatrati izveštaje o poslovanju više javnih preduzeća, kao i o urbanističkim planovima, među kojima je i plan za Spens koji predviđa rušenje dela ovog objekta i gradnju hotela. 
Takođe će se odlučivati o planovima radne zone u Kaću, Sadova u Petrovaradinu i Sremske Kamenice.
 
U novosadskoj skupštini će se raspravljati i o izveštajima saveta za urbanizam, kulturu, budžet, zdravstvenu zaštitu, zaštitu životne sredine i sport i omladinu.
Na dnevnom redu su i izmene programa uređivanja građevinskog zemljišta, kao i izmene Plana energetske efikasnosti.
 
Gradski odbornici razmatraće i izveštaje o realizaciji programa stambene podrške za socijalno ugrožene građane.
 
Odbornici bi trebalo da usvoje i ostavke direktora javnih preduzeća, kao i programe poslovanja preduzeća. Kako je 021.rs pisao, ostavke na mesto direktora podneli su Igor Radojičić (JGSP), Vladimir Đaković (Lisje), Miloš Egić (Gradsko zelenilo) i Siniša Jokić (Zavod za zaštitu spomenika kulture).
  • Marko Neškov

    26.09.2024 17:33
    Vojvodjanin
    Molim Vas da uradite izmenu urbanističkog plana i ulice Save Vukovića i Marka Nešića koje nisu Almaški kraj dozvolite da u 21 veku živimo kao naše komšije u zgradama . Ulica Marka Miljanova osam spratova susedi gledaju u naše udžarice , u dvorišne stanove i sirotinju kako širi veš. Molim i gradonačelnika koji je sad "Podbarac",sa ljudima koji su iz struke naprave plan i reše i nas a,ne tzv iz Bosne Almašani da iznose pripadnost prema Almaškom kraju....
  • Gari

    26.09.2024 16:45
    Dali će neko od napredne svite iz Elektrovojvodine odgovarati za diverziju koju rade sa računima?Kolektivna tužba,pa do Strazbura i ovako bi bilo bolje prodati nego ovo da ko više skupi sigurnih glasova dobija posao a od čkole???
  • Снупи Бициклиста

    26.09.2024 16:40
    Остали директори ЈКП још нису направили мањак сви позитивно послују за партију ,а од бицикли стазе Петроварадин- БФЦ Беочин са успутним станицама само предизборна макета из 2013. стрњика и парлог ,можда опет буде у плану 2028. пред нове изборе ,мислим да ови одборници немају шта да усвајају гори су и од вође Пинокија

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.