Počela izgradnja prvog spratnog parkinga za bicikle u Novom Sadu

Počela je izgradnja prvog spratnog parkinga za bicikle iza Fruškogorske 9, odnosno uz Naučno-tehnološki park, a pre Studentskog doma.
Počela izgradnja prvog spratnog parkinga za bicikle u Novom Sadu
Foto: NTPNS
Kako je 021.rs pisao, izgradnja parkinga će koštati malo više od pet miliona dinara sa PDV-om.
 
Radove izvode novosadske firme "PINS inženjering", GP "Omega" i "Velosiped".
Rok za završetak radova je dva meseca od početka posla.
 
Izgradnju je inicirao Naučno-tehnološki park Novi Sad, a u njegovom obrazloženju se navodi da se to radi kako bi se ispunili visoki zahtevi za kapacitetom na što manjoj površini usled velikog broja zaposlenih, posetilaca i studenata.
Spratni parking za bicikle će imati čeličnu nadstrešnicu sa panelima koji formiraju vertikalnu zelenu površinu sa jedne strane i krova od lima. Njegova površina će biti 12x4 metra, a visina do tri i po metra. Ispod nadstrešnice će biti spratni nosač visine od 2,7 metara sa kapacitetom do 60 bicikala.
 
Parkiralište će biti osvetljeno LED rasvetom uz solarne panele.
  • Mile

    26.09.2024 13:32
    Novosadske kompanije pod maskom univerziteta grade parking za svoje posetioce, pardon studente, pardon zaposlene.
  • Јое

    26.09.2024 12:53
    Дрвосече поново јашу.
  • gradjaninX

    26.09.2024 12:45
    I cemu ce to da sluzi? Da hoce da setaju ne bi vozili bicikli, a ima da se nasetaju po tom parkingu kad ostave bicikli. Ko kad ides u centar pa trazis parking u centru, a ne 10 minuta peske pored...jer si lenj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.