Savet za bezbednost vanredno će zasedati zbog incidenata kod Rektorata

Savet za javni red i mir i bezbednost Skupštine Novog Sada razmatraće na vanrednoj sednici incidente kod Rektorata koji su se dogodili u ponedeljak, dogovoreno je na sednici tog tela.
Savet za bezbednost vanredno će zasedati zbog incidenata kod Rektorata
Foto: 021.rs
Kako je za medije nakon sednice potvrdio predsednik Saveta Dragan Pajić, taj predlog bi trebalo da uđe u proceduru i da skupštinski organi odluče kada, da li i kako će ona biti održana.
 
"Moj predlog je bio da na ovoj sednici ne raspravljamo o ljudima koji nisu tu prisutni, nego ako se zakaže sednica, da pozovemo i te ljude koji su adekvatni i koji će nam objasniti šta se tu dogodilo i kako se dogodilo i onda će Savet odlučivati", naveo je Pajić.
Prethodno je i novosadska policija, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, najavila da će preduzeti sve mere u rasvetljavanju incidenata kod Rektorata do kojih je došlo u ranim jutarnjim satima 23. septembra, uoči izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
 
Podsetimo, u ponedeljak su, neposredno pred izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, pred zgradom Rektorata maskirane osobe bacile topovski udar ili sličnu eksplozivnu napravu na studente, a zatim ih je 30 maskiranih osoba, koje su se predstavile kao obezbeđenje, fizički napalo i sprečavalo ih da uđu u zgradu Rektorata.
Studenti Mila Pajić i Srđan Đurić tom prilikom završili su u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.
 
Studenti iz grupe STAV su do sada u više navrata sprečili održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, jer zahtevaju da na tim izborima ne može da bude samo jedna izborna lista, ona koju kandiduje Savez studenata tog fakulteta.
 
U ponedeljak je objavljeno da su izbori završeni, da je bilo 10 važećih glasova, koji su glasali za jedinu listu na izboru - onu Saveza studenata.
  • BGD 011

    26.09.2024 16:23
    Policija zna ko su
    A sta kaze policija, ko su siledzije pod maskama koji su napali studente? Cija je to formacija? Jesu li pripadnici policije, ili parapolicije? Svakako da policija zna ko su ti ljudi!
  • Treća strana

    26.09.2024 15:33
    Ranoranioci
    studenti za svaku pohvalu.U ranim jutarnjim satima se ide na fakultet.Dok je mrak,da se zauzme mesto.Vratili se sa letovanja,pa sad po starom...Dežavu!
  • Leteći taxi

    26.09.2024 15:33
    Mogu misliti, stranački Savet za bezbednost ih je i slao da naprave pičvajz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.