"Parking servis" prošle godine uklonio 8.000 vozila sa ulica: Koliko su zaradili?

"Parking servis" je od uklanjanja više od 8.000 nepropisno parkiranih vozila zaradio oko 54 miliona dinara tokom prošle godine.
"Parking servis" prošle godine uklonio 8.000 vozila sa ulica: Koliko su zaradili?
Foto: 021.rs
To preduzeće je 2023. godinu završio sa dobitkom od oko 40,5 miliona dinara.
 
Prema Izveštaju o realizaciji Programa poslovanja JKP "Parking servis" za 2023. godinu, preduzeće je ostvarilo ukupan prihod od približno 870 miliona dinara, što je za 3,4 odsto više u odnosu na plan.
Rashodi su oko 809 miliona, a to je za 2,4 odsto manje od planiranih za tu godinu.
 
Najveće učešće troškova su zarade, naknade i ostali lični rashodi i iznose 383 miliona dinara.
Najveće učešće prihoda je od prodaje proizvoda i vršenja usluga na domaćem tržištu (prihodi paušalnih pretplata, prihodi od prodaje karata na zatvorenim parkiralištima, prihodi od prodaje karata putem SMS poruka, od izdatih posebnih parking karata, od prodaje parking karata za 1, 2 i 3 zonu i prihodi od prodaje karata na Najlonu, sajmovima i drugim manifestacijama, što je oko 738 miliona dinara.
 
Ukoliko se posmatra prihod samo od SMS poruka, "Parking servis" dobio je 356 miliona dinara, dok je dobit od posebnih parking karata nešto manja od 119 miliona. 
 
Zahvaljujući naplati sudskih troškova, prihodi ovog javnog preduzeća bili su nešto manji od 40 miliona dinara.
 
Prodato je skoro 123.000 kiosk karata, najviše u plavoj zoni, dok se najmanje prodalo za parkiralište na Štrandu. 
 
Stanarskih karata bilo je 21.305, a preduzetničkih 1.424 komada. Na parkingu kod SNP-a plaćeno je 409.388 sati parkinga.
 
JKP "Parking servis" je od grada dobio 64 miliona dinara kapitalnih subvencija. Najveći deo tih sredstava utrošen je na parkirališta od Papa Pavla do Jevrejske - 25 miliona dinara, dok je nešto manje uloženo u Ulici Filipa Filipovića.
 
Iz sopstvenih sredstava "Parking servis" je uložio 110 miliona dinara, a najveći deo je uložen za rekonstrukciju parkirališta u Vojvođanskoj ulici. Sanirala su se i druga parkirališta, taksi stajališta, bili su radovi u Braće Dronjak, Stevana Hristića i Iva Ćipika. U to su uključena parkirališta za bicikle i prateća oprema, sanacija službenih prostorija preduzeća, nabavka putničkih automobila.
 
Takođe, ovo preduzeće je nabavilo sistem za automatsko prepoznavanje registarskih tablica, mobilne uređaje, mobilne termalne štampače, specijalno vozilo "Pauk".
Iz sopstvenih sredstava izgrađena je saobraćajna površina s pratećom infrastrukturom u Vojvođanskoj ulici, što je koštalo nešto manje od 50 miliona dinara.
 
Izveštaj o realizaciji programa poslovanja i Finansijski izveštaj JKP "Parking servis" biće usvojen na sednici Skupštine Novog Sada, koja će se održati u sutra, 27. septembra od 10 sati.
  • @Dragan

    26.09.2024 20:45
    Pauk dolazi po prijavi a izgleda da kod nas samo sirotinja prijavljuje sirotinju. Znaju da ako prijave nekog od ovih, da može da bude po ušima.
  • Stevica

    26.09.2024 19:39
    Lugar
    A pre 14 godina sa 4 pauka je odneto za godinu Dana 15000.hiljada vozila.a od ovih 8000 hiljada,pola je pusteno preko veze I tako pauk sluzba radi u totalnom minus.
  • Lala

    26.09.2024 19:18
    Selekcija
    Bilo bi bar duplo više odneto da se ne nosi selektivno. Bio sam svedok, kad pauk dođe da nosi auto, prvo moraju da ga slikaju, pa da pošalju slike u direkciju da se vidi jel možda auto od nekog kome nesmu da odnesu, pa kad dobiju odgovor iz firme onda tek završe posao(ili odnesu, ili samo prođu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.