Nesavesni vozači blokirali saobraćaj ka Popovici

Sve raspoložive ekipe Zimskih službi gradskih preduzeća i danas čiste ulice i preventivno ih posipaju solju jer su nove padavine najavljene ponovo od srede.

Sve raspoložive ekipe Zimskih službi gradskih preduzeća i danas čiste ulice i preventivno ih posipaju solju jer su nove padavine najavljene ponovo od srede.

Sve glavne saobraćajnice su prohodne, ali je saobraćaj usporen.

Portparolka JKP "Put" Jelena Stojsavljević kaže da i pored apela Novosađanima, imaju velikih problema zbog ponašanja neodgovornih građana koji svoja vozila parkiraju u zadnjim trakama bulevara i ulica, na stajalištima i okretnicima GSP-a, zbog čega mehanizacija ne može da prođe. U nedelju je bilo posebno problematično na Popovici, gde ni autobusi GSP-a, a ni vozila Puta nisu mogli da prođu zbog nepropisno parkiranih automobila, pa je i saobraćajna policija morala da interveniše.

U Elektrovojvodini kažu da je potrošnja električne energije i dalje velika i pored smanjene potrošnje u privredi. Zbog potrebe da se potrošnja još više smanji ponovo je upućen apel građanima da racionalizuju korišćenje električne energije. U Elektrovojvodini napominju da zasad nema planova i potrebe da se uvode restrikcije građanima.
Sistem daljinskog grejanja nesmetano je funkcionisao tokom vikenda, a do manjih kvarova i prestanka isporuke toplotne energije došlo je u dve stambene zgrade na Novom naselju, gde je kvar uspešno otklonjen.

  • 13.02.2012 18:58
    Slika
    Ako slika odgovara tekstu onda ovaj kamion ni pomocu trikova nemoze da se popne na Popovicu.Ovo je posao za neku ljucu masinu a ne za Mercedesa sa jednom pogonskom osovinom i epohom.Sta ce tamo epoha kad je sve skuceno i malo.
  • Marija Muratovic

    13.02.2012 15:56
    stednja struje
    Slazem se da je neophodno stedeti struju kako nebi doslo do vecih restrikcija,ali isto tako mislim da i tu treba biti pravedan.
    Ko je ovih dana odlazio na SPENS zatekao je veoma mracne i hladne hodnike a bazene i sportske dvorane zatvorene. A samo malo dalje poznati MERKATOR bljesti i greje punom parom.
    Gde je tu gradska vlast.Zar su njima Novosadska deca i sportisti na zadnjem mestu prioriteta.
    Tako jos jednom pokazuju koliko im je stalo do SPENSA i svojih gradjana.
  • @Novosađanka

    13.02.2012 13:14
    "Nije uvek kriva vlast, ima nešto i u mentalitetu."

    Čuj, "ima nešto". Pa osnova problema je u mentaliltetu (mentolitetu?) i stavu "j..e mi se, ja sam svoje dupe smestio, a ostali neka se snalaze". To važi na svim nivoima, od porodice, preko grada do države, izvire iz odnosa skoro svih zaposlenih po preduzećima, iz političara i politikanata, vozača i pešaka. Stav "boli me dupe za ostale" je toliko preovladao da je pravo čudo da uopšte išta i funkcioniše. Vozači se parkiraju gde stignu, pešaci prelaze ulice gde stignu, policija se ne meša u svoj posao nikad (osim da mlati po kaznama za "prebrzu vožnju")...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti