Sajam lova i ribolova "Lorist" i Sajam ekologije od 2. do 6. oktobra

Sajam ekologije i 55. Međunarodni sajam lova i ribolova "Lorist" održaće se na Novosadskom sajmu od u srede, 2. oktobra do nedelje, 6. oktobra.
Sajam lova i ribolova "Lorist" i Sajam ekologije od 2. do 6. oktobra
Foto: Novosadski sajam
Na sajamskim priredbama učestvovaće više od 120 izlagača iz Srbije, regiona, ali i Evropske unije.
Pored izložbenog dela, na obe priredbe posetioce očekuju dodatni atraktivni i stručni sadržaji – izložbe, revije, promocije, edukacije, radionice, takmičenja.
 
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je uz Novosadski sajam, ali i Vojvodinašume i Lovački savez Vojvodine, kao podrška Izložbi lovnih trofeja i dermopreparata. 
"Ovaj sajam je ključna manifestacija na kojoj se predstavljaju novi trendovi i inovacije u oblasti lova i ribolova, podstiče edukacija i usavršavanje stručnjaka, širi svest o važnosti očuvanja životne sredine", rekao je Milan Dozet, pomoćnik pokrajinskog sekretara za Sektor lovstvo i akvakulturu.
 
Dodaje da je važno istaći da lov i ribolov nisu samo hobi, već odgovorne delatnosti koje zahtevaju brigu o životnoj sredini i prirodnim resursima.
 
"Ove godine je dodeljen 261 ugovor za 85 korisnika u vrednosti od 108,6 miliona dinara, dok je ukupna vrednost svih investicija iznosila preko 126 milona dinara. Pokrajinski sekretarijat će i dalje pratiti aktivnosti lovstva i ribolova. Takođe i ubuduće će podržavati razvoj svih tih aktivnosti", naglasio je Dozet.
 
Gradska uprava za zaštitu životne sredine sa brojnim udruženjima urganizovaće niz edukativnih radionica namenjenih deci osnovnoškolskog uzrasta sa ciljem da im se ukaže na važnost očuvanja i unapređenja životne sredine, kao i pravilnog upravljanja otpadom. 
 
JP Vojvodinašume je i ove godine ključni akter Sajma lova i ribolova, a ima i značajan udeo u Sajmu ekologije.
 
"Imaćemo štand na 800 kvadrata koji priprema 10 stolara Vojvodinašuma, a na toj površini smo koncipirali tri dela", rekao je  Roland Kokai, direktor JP Vojvodinašume.
 
Stručne komisije Novosadskog sajma tokom priredbi ocenjivaće kvalitet eksponata, a najboljima uručiti priznanja. Na Manježu u suorganizaciji Konjičkog centra Novosadski sajam i Konjičkog saveza Vojvodine, biće održan tradicionalni jesenji konjički turnir.
 
U saradnji sa darodavcima za posetioce sa kupljenim ulaznicama organizovana je Poklon-igra sa vrednim darovima. Izvlačenje kupona sa imenima dobitnika je u nedelju, 6. oktobra u 15 sati.
 
Kompletan program pogledajte OVDE.
Individualne ulaznice koštaju 450, grupne po 400 dinara, dok je za decu do sedam godina  ulaz besplatan. 
 
Radno vreme je od 10 do 19 časova, dok je poslednjeg dana do 17 časova. 
  • /

    26.09.2024 21:48
    /
    a dje je tradicionalna izlozba pasa svih rasa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.