Vanredni nadzor nad radom ginekološkinje koja je na pregledu uznemirila Novosađanku

Nakon rešenja o pokretanju postupka pred Lekarskom komorom, zbog prigovora na rad ginekološkinje u Domu zdravlja "Novi Sad" biće sproveden i vanredni stručni nadzor.
Vanredni nadzor nad radom ginekološkinje koja je na pregledu uznemirila Novosađanku
Foto: 021.rs
Kako je pacijentkinji Gorici Nikolin odgovorio Savetnik pacijenata kom je uložen prigovor na stručni rad doktorke, u Domu zdravlja je rečeno da će biti sproveden stručni nadzor, kao i da će doktorka "biti kažnjena u skladu sa mogućnostima koje predviđa Zakon o radu".
 
"Imajući u vidu navedeno, Savetnik pacijenata može da sačini Izveštaj po prigovoru, nakon sprovedenog vanrednog stručnog nadzora", piše u odgovoru Novosađanki.
U dopisu koji je Dom zdravlja uputio Savetniku pacijenata, navodi se da doktorka R. J. nije dostavila izjavu u vezi sa podnetim prigovorom
 
Podsetimo, kako je 021.rs pisao, Novosađanka Gorica Nikolin, bivša novinarka 021.rs, uputila je prigovor Komori i Savetniku za prava pacijenata, kao i Domu zdravlja, nakon "nepodnošljivog" pregleda koji je kod doktorke imala u avgustu ove godine.
Prema svedočenju Nikolin, doktorka je na regularnom pregledu nastupala rema njoj "sa izuzetnom grubošću i neljubaznošću". Neke od prvih reči koje je doktorka uputila pacijentkinji su da "ne leči bolesti" uzrokovane seksualnim putem, već samo priprema "žene za trudnoću". Pregled je, kako je navela, nastavljen u istom nepodnošljivom tonu - od neumesnih komentara koji zalaze u intimu do "neverovatnih i nenaučnih zaključaka".
 
Doktorka je pacijentkinju vređala i na ličnom nivou, obraćala joj se grubim tonom tokom pregleda, a konstatovala je i da protiv nje ima mnogo uloženih prigovora pacijenata i kolega, što znači da je "svesna da su pacijentkinje nezadovoljne".
 
Nakon objavljivanja ovog teksta, našem portalu se javilo više Novosađanki koje su opisale slična iskustva sa istom doktorkom, navodeći da je doktorka, između ostalog, vikala na njih, omalovažavala ih i "ostavila im traume".
  • Ja

    27.09.2024 10:45
    Ginekološkinja
    Ništa neće biti, isto kao ni sa ginekološkinjom O.N. koja je posle orijave otvorila bolovanje i posle tiga premeštena u drugi DZ. Eno je radi još, a ovo beše pre dobrih 15 godina. Pacijentkinja će dobiti izvinjenje na 16 načina.
  • NS

    27.09.2024 10:40
    Isti su kao mafija jedan drugog cuvaju jer se bahate sa pacijentima i jedni i drugi.

    Treba privatizovati bolnice da imaju sefa kome ce odgovarati.
    Bice skuplje ali ce valjati!
  • Nemogućnosti

    27.09.2024 10:38
    Kako bi bilo, kad se već sve zna i još više slučajeva je zabeleženo, da se krene od suspenzije, pa istraga i onda kazna (u skladu sa mogućnostima). Pa i svakom izgredniku se određuje pritvor ukoliko postoji mogućnost da ponovi delo, a kod ove osobe je činjenje dela modus operandi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.