VIDEO Završena haotična sednica Skupštine Novog Sada: Naprednjaci izgurali svoje

Završena je treća redovna sednica Skupštine Novog Sada, uz zvuke pištaljki i konstantnu tenziju između vlasti i opozicije.
VIDEO Završena haotična sednica Skupštine Novog Sada: Naprednjaci izgurali svoje
Foto: 021.rs
U skupštinskoj sali su se na početku dana odvijale dve paralelne sednice - redovna sednica koju je sazvala vlast i vanredna koju je sazvala opozicija, sa samo jednom temom - vodosnabdevanje u Novom Sadu.
 
Ubrzo je došlo do napetosti. Opozicija je svoju sednicu zakazala za 9.30 časova, ali su ih naprednjaci dočekali na svojim mestima. 
Maja Mrnuštik je bila izabrana za predsedavajuću "opozicione" sednice i ona je deo vremena provela uz predsednicu Skupštine Dinu Vučinić. Ubrzo je došlo i prepirke u kojoj nije bilo pobednika.
 
Opozicija je održavala svoju sednicu, a vlast svoju. 
 
 
Dina Vučinić je izrekla više opomena odbornicima iz opozicionih redova. 
 
Vlast je usvojila više od 100 odluka na ovoj sednici, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.
 
  
 
Mrnuštik je prethodno poručila da je Vučinić dva puta odbila predlog za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo samo o jednoj tački reda, a to je formiranje ekspertske komisije koja bi utvrdila odgovornost za neispravnost pijaće vode tokom avgusta.
 
Po prvi put u 12 godina vladavine naprednjaka u Novom Sadu, opozicija ima dovoljan broj odbornika da samostalno sazove sednicu Skupštine grada, što su ovog puta i učinili. 
"Unutra su predstavnici vlasti sa namerom da nas onemoguće u održavanju sednice. Mi nećemo odustati. Pošto nisu našli način da nas spreče, pokušavaju pukom silom fizički da nas spreče. Jedini razlog zbog kog vlast ovo radi jeste izbegavanje istine i suočavanja sa činjenicama. Potrebno je formirati nezavisno telo koje će utvrditi činjenice", navela je Mrnuštik.
 
Opozicija je na prethodnoj sednici podnela predlog da se na dnevni red stavi i predlog o formiranju komisije koja će utvrditi činjenice u vezi sa vodosnabdevanjem. Međutim, vlast je izglasala da se o tom predlogu uopšte ne raspravlja. 
  • glasač

    27.09.2024 15:56
    hahaha.
    Opzicija radi sama protiv sebe.
    I nek mi neko objasni svrhu i poentu ovog cirlusa danas?
    Sta ste postigli ovim?
    Vas glas se nije cuo niojednoj temi koja je na dnevnom redu bila.
    Glasali smo za vas da budete nas glas razumau toj skupstini, a za ovo divljastvo i nepostovanje institucija nemam reči.
  • Mirko

    27.09.2024 15:50
    Mislim stvarno
    Nerazumem ove kradikale, ukoliko je opozicija po poslovniku sa dovoljnim broje potpisa odbornika sazvala sednicu sto Dinka nije lepo zakazala sednicu dosla opozicija usla u salu ona otvorila sednicu dobar dan molim da radi utvrdjivana dnevnog reda skupstinska sluzba utvrdi dali imamo kvorum za rad. Sluzba utvrdi sa nema kvorum Dinka da 10min pauzu da se opozicija sabere. Posle 10 min molim sluzbu da utvrdi da li sad imamo kvorum. Nemamo, zakljucujem sednicu i konstatujem da zbog nedostatka kvoruma nije moguce odrzato sednicu. Dovidjenja i prijatno do sledeceg susreta.
  • Olivera

    27.09.2024 15:49
    Sramota
    Samo se vi lepo zabavljajte, i jedni i drugi, a narod trpi! Treba da vas je sve sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.