Vojnička pasuljijada otvorena u Veterniku: Humanitarnog karaktera za socijalno ugrožene porodice

Manifestacija "Vojnička pasuljijada" otvorena je danas u Veterniku, u okviru koje se održava takmičenje u kuvanju vojničkog pasulja.
Vojnička pasuljijada otvorena u Veterniku: Humanitarnog karaktera za socijalno ugrožene porodice
Foto: Grad Novi Sad
Organizator je po osmi put Udruženje građana "Vojnička pasuljijada Veternik", u saradnji sa MZ Veternik i Prvom brigadom kopnene vojske, a posetioci su u prilici da besplatno probaju pasulj i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.
"Ovo posebno jelo predstavlja sjajan razlog zbog kojeg se okupljamo i način da podržavamo jedni druge u teškim vremenima, ne zaboravljajući da je upravo pasulj pomogao da se prehrani srpska vojska kada je bilo teško. Čestitam organizatorima i nadam se da će svaka sledeća Pasuljijada okupljati sve veći broj posetilaca i takmičarskih ekipa", rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.
Predsednik Organizacionog odbora "Vojničke pasuljijade" Milan Balać rekao je da je ta manifestacija i ove godine humanitarnog karaktera i da će sva sredstva koja su uplaćena kao kotizacija za učešće u takmičenju, biti donirana dvema porodicama koje žive u Veterniku i socijalno su ugrožene.
 
"Ove godine očekujemo oko pet hiljada posetilaca, a prijavljeno je oko 40 ekipa. Prva brigada kopnene vojske Srbije, koja je suorganizator manifestacije učestvuje u takmičenju sa dve poljske kuhinje na opšte zadovoljstvo svih posetilaca, a pored pripreme i konzumacije pasulja, posetioci mogu da uživaju i u razgledanju eksponata naše vojske", rekao je Balać.
 
Oko 13.30 časova proglašeni su pobednici, a manifestacija traje do 16.30 časova.
  • Antuntun

    28.09.2024 16:49
    @BGD011
    Najbolji je na svetu možda samo za vojnike jer ih hrane splačinama, pa im pasulj dođe kao poklon sa neba. Znam, prošao sam to. Ali van vojske, mogu komotno da kažem da je vojnički pasulj među lošijim pasuljima koje sam jeo.
  • NS

    28.09.2024 16:44
    Gojko
    Bravo za komentar!
  • Izvidjac Futog

    28.09.2024 16:11
    Lepo
    Lepo je kada civili i vojska saradjuju.Ne mora to biti uvek neka elementarna nepogoda ili neko zlo.Zao mi je sto sam sprecen da posetim ovogodisnju pasuljijadu.Prisutnima prijatno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.