EDS o računima: Probleme rešavamo, koriste ih za politizaciju

Elektrodistribucija Srbije oglasila se povodom saopštenja LSV koji je zatražio da se hitno reši problem koji imaju mnogi građani, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune.
EDS o računima: Probleme rešavamo, koriste ih za politizaciju
Foto: 021.rs
"Tvrdnje Lige socijaldemokrata Vojvodine o navodnom neočitavanju pametnih brojila su potpuno netačne i koriste se za politizaciju projekta koji unapređuje i modernizuje energetski sistem", saopštava EDS.  
 
Oni tvrde da su "sva brojila koja su postavljena u okviru projekta finansiranog iz donacije EU očitana" i da je "potpuna izmišljotina da ne rade". 
"Za sve korisnike potrošnja je memorisana u brojilima i očitana, ali, kako su građani već obavešteni, u Vojvodini je posle 20 godina uvođen novi softver i deo očitanih stanja nije mogao odmah da se unese u taj softver. Proces modernizacije i primene novog softvera odvijao se uporedo sa redovnim aktivnostima i, na žalost, dolazilo je do određenih zastoja što se odrazilo i na kašnjenje računa kod jednog broja korisnika", navode u Elektrodistribuciji Srbije. 
 
Tvrde da će "svi korisnici koji su dobili račune bez očitanog stanja dobiti ispravke računa od snabdevača".
"Nastale probleme rešavamo zajedno sa EPS Snabdevanjem i korisnici neće biti oštećeni. Eventualne reklamacije korisnici mogu da pošalju mejlom, bez potrebe da dolaze na šalter", stoji u saopštenju Elektrodistribucije Srbije.
 
Podsećamo da su već mesecima ispred zgrade Elektroprivrede Srbije u Novom Sadu dugački redovi građana koji  čekaju kako bi uložio žalbu na račun za struju. 
 
Tako je i ovih dana, jer su pojedinim građanima ponovo stigli loše očitani i uvećani računi za prethodni mesec.
  • 200rad

    28.09.2024 17:11
    Kako da ne?!
    Koja laz! Problem imam od decembra prošle godine kada mi je postavljen novi sat i sistem za daljinsko očitavanje. Bio sam ni sam ne znam koliko puta da ulozim reklamaciju, naravno da nista nije rešeno. Trenutno po nijima imam dug od 120.000 din. Toliko..
  • Gaga

    28.09.2024 17:06
    Racuni
    Racuni su drasticno veci i to strašno.
    Ovo pod hitno treba rešavati.
    Užas.
  • Teško

    28.09.2024 17:02
    Nama sa vama
    Niko nije ziveo u stanu 2 meseca svi uredjaju su iskljuceni a racum nam je stigao 4900 dinaraza jedan mesec a za drugi 5600.Nisu prihvaliti reklamaciju.Kome da se zalim da se ispravi ova nepravda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.