Devet miliona za održavanje saobraćajnih brojača i displeja za bicikliste u Novom Sadu

Za sistema saobraćajnih brojača i displeja za bicikliste na teritoriji Novog Sada biće izdvojeno devet miliona dinara sa obračunatim porezima.
Devet miliona za održavanje saobraćajnih brojača i displeja za bicikliste u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za ovaj posao, predviđenu kao sporazum sa jednim privrednim subjektom.
 
Osnovni izvor podataka o saobraćajnim tokovima i svim njegovim karakteristikama su automatski brojači saobraćaja, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.
"Ovi uređaji neprekidno rade u toku cele godine i daju podatke o saobraćajnim tokovima a osnovu kojih je moguće utvrditi vremenske i prostorne neravnosti kretanja vozila", dodaje se.
 
Brojači su trenutno 47 lokacija i postavljeno je 18 totem-displeja za prikazivanje broja biciklista.
"Održavanje Sistema automatskog brojanja saobraćaja na uličnoj mreži se sastoji od aktivnosti na uređajima i perifernoj opremi na samim brojačkim lokacijama, kao i na računarskoj opremi i aplikacijama u Centru za upravljanje saobraćajem", navodi se u dokumentaciji.
 
Nabavka važi u periodu od 12 meseci ili dok se ne utroše predviđena sredstva od dana zaključenja ugovora.
Rok za podnošenje prijava je 8. oktobar, kada će se znati koja firma će biti izabrana za ovaj posao.
 
Isti tender je, prema podacima Portala javnih nabavki, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovela i prošle godine. Za ovaj posao je izabrana firma "Bogal Inženjering" iz Novog Sada. 
  • Maja

    30.09.2024 11:13
    Održavanje
    Ko je do sada plaćan, a nije radio svoj posao? Evidentno je da niko poslednjih minimum godinu dana ne održava displejeve na stajalištima. Zapušteni su, prljavi, u mraku,išarani sa raznim nalepnicama. Pogledajte samo "velelepni pozorišni trg". Kod Bazara displej radi, možda zato ne mora ispred SNP?
  • Marta

    30.09.2024 10:41
    Glupost!
    Bespotrebna stvar, koja nicemu ne sluzi osim da se izvlace pare iz budzeta!
  • Sima Kosmos

    30.09.2024 10:39
    9 MILIONA dinara za brojace bicikala na vise tacaka u gradu? To nam je potrebno? Nahranite gladne, podelite socijalno najugrozenijima, dajte za lecenje bolesne dece! Vi nabavljate brojace bicikala! Koga briga, kome je to uopste vazno u ovoj ubogoj i do grla korumpiranoj zemlji. A da, onima koji namestaju tendere naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti