Profesorka iz Bukovca odbranila 800.000 u Poteri, tragač na kraju "oteo" premiju

Vesna Božić iz Bukovca, profesorka engleskog jezika i književnosti, pokazala je odlično znanje u sinoćnjem izdanju popularnog kviza "Potera".
Profesorka iz Bukovca odbranila 800.000 u Poteri, tragač na kraju "oteo" premiju
Foto: Screenshot (Radio-televizija Srbije)
Vesna je u predstavljanju objasnila da u kući ima kvizomane, tri sina, za koje kaže da su hodajuća enciklopledija, ali da ne žele da se prijave za učešće u kvizu, zbog čega je ona "došla da probije led". I, slobodno se može reći, probila je led na odličan način.
 
Delovalo je u predstavljanju da ima blagu tremu, što nije čudo, jer je kasnije otkrila da nikada nije učestvovala ni na jednom kvizu, pa čak ni na pab kvizovima koji su popularni u Novom Sadu. 
Ipak, već u prvoj igri je pokazala odlično znanje i osvojila je 105.000 dinara. 
 
Kada je došlo do druge igre, Vesna je poručila da tragač Milan može da je stigne i sa dva koraka prednosti i sa jednim, zbog čega se odlučila da ide na višu sumu - branila je 800.000 dinara.
Bio je to dobar potez, jer je profesorka iz Bukovca ponovo pokazala znanje i odgovorila tačno na svako pitanje koje se našlo pred njom i tragačem, zbog čega je u zajedničku kasu prenela najveću sumu te večeri.
 
Od četvoro takmičara, u finalnoj poteri je ostalo samo njih dvoje. Kako neretko bude, nešto vremena se izgubilo na to da se pređe na sledeće pitanje, ali su Vesna i Milan uspeli da odgovore tačno na 16 pitanja. 
 
Tragač Milan je loše započeo svoje sustizanje takmičenja, jer nije znao prvo pitanje, ipak, ostalo mu je dovoljno vremena. Sustigao je takmičare svega nekoliko sekundi pre isteka vremena. 
 
"Više sreće drugi put", rekla je Vesna nakon što ih je tragač pobedio, potvrđujući da je zadala zadatak ostalim članovima svoje porodice. 
Vesna nije prva profesorka iz Novog Sada koja je napravila dobar rezultat u "Poteri". To je učinila i Ljiljana Radulović Dimitrov, profesorka Zmaj Jovine gimnazije u penziji.
 
Profesorka Jovine gimnazije je prva takmičarka, posle Siniše Vulića, kojoj je pošlo za rukom da odbrani čak 700.000 dinara. Kao i Božić, Radulović Dimitrov se, nakon što je u prvoj igri osvojila više od 100.000 dinara, odlučila da ide na višu sumu u drugoj.
 
Ona je, zajedno sa drugim takmičarima iz kviza, uspela da odbrani sumu i u finalnoj poteri.
  • Djeki

    01.10.2024 10:53
    Kviz
    Svaka čast!
  • M

    01.10.2024 10:49
    Bravo
    Svaka cast!
  • Vule

    01.10.2024 10:37
    gledao
    malo im je falilo da pobede tragača. Da su znali gde se Sutjeska uliva, verovatno tragač ne bi imao šanse. Šteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti