Vodostaj Dunava kod Novog Sada narednih dana u opadanju

Nivo vodostaj Dunava kod Novog Sada će narednih dana postepeno opadati. Krajem ove ili početkom sledeće nedelje trebalo bi da bude ispod granice redovne odbrane od poplava.
Vodostaj Dunava kod Novog Sada narednih dana u opadanju
Foto: 021.rs
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), nivo vodostaja Dunava kod Novog Sada danas iznosi 515 centimetara.
 
Poređenja radi, granica redovne odbrane iznosi 450 centimetara, dok je granica vanredne odbrane 700.
Narednih dana se prema prognozama očekuje da će vodostaj opadati, pa će tako u sredu, 2. oktobra, biti 505 centimetara i narednih dana sve više padati, a u petak će iznositi oko 482 centimetra. Samim tim se može zaključiti da će i danima nakon toga opadati i da će se spustiti ispod granice redovne odbrane.
 
JVP "Vode Vojvodine" su krajem prošle nedelje objavili da je očekivani vrh talasa na Dunavu stigao do Novog Sada i da je vodostaj tog petka, 27. septembra, ujutru iznosio 541 centimetar.
Vodostaj Dunava na ulasku u Srbiju, kod Bezdana, dostigao je svoj vrhunac 25. septembra sa 677 centimetara.
 
Izrazili su i očekivanje da će nivo Dunava tokom ove sedmice u čitavom toku kroz Vojvodinu početi da opada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti