Studenti STAV-a dočekali brucoše Filozofskog fakulteta: Na platnu prikazali napade ispred Rektorata

Aktivisti neformalne studentske organizacije STAV su danas, prilikom prijema brucoša na Filozofskom fakultetu, upozorili svoje nove kolege na nasilje na tom fakultetu.
Studenti STAV-a dočekali brucoše Filozofskog fakulteta: Na platnu prikazali napade ispred Rektorata
Foto: Beta (Dragan Gojić)/Ilustracija
Oni su u holu zgrade Filozofskog fakulteta postavili platno na kom su prikazivali video-snimke kako na njih maskirana lica bacaju eksplozivnu napravu i kako ih fizički napadaju dosadašnja predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak i zamenik predsednika izborne komisije Aleksandar Gajić.
 
Aktivisti su posle intoniranja himne za brucoše uzvikivali "Savez studenata tuče studente!".
Aktivista STAV Branislav Đorđević je agenciji Beta rekao da su hteli da novim studentima pokažu ko su studentske vođe, a zaposleni su u Skupštini Vojvodine.
 
Prošle nedelje su nepoznate maskirane osobe koje su se predstavile kao obezbeđenje, napale studente iz STAV-a prilikom njihovog pokušaja da uđu u zgradu Rektorata. Na studente je bačen topovski udar, a došlo je i do fizičkog obračuna.
Zbog toga je dvoje studenata bilo u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše povrede.
 
Incidenti su zabeleženi na ulazu u zgradu Rektorata, u kojoj su iz šestog puta izabrani predstavnici Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta.
 
Studenti iz STAV-a su ranije uspevali da blokiraju izbore za Studentski parlament, uz zahtev da na tim izborima ne učestvuje samo jedna lista, Saveza studenata Filozofskog fakulteta, koji je blizak vlasti.
  • Rasa sa salasa

    01.10.2024 13:47
    Bravo deco! Mladi, hrabri i inteligentni mladi ljudi. Upravo sve ono protiv čega se ovaj nacosčki režim bori već 12 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti