Na šta se žale Novosađani: Parking "progutao" drveće, građani bi da se pitaju o svom kraju

Stanovnica Vojvođanske ulice požalila se na to da je zbog radova na parkingu, koje izvodi "Parking servis", povađeno drveće, te da je betonirana površina veća od predviđene.
Na šta se žale Novosađani: Parking "progutao" drveće, građani bi da se pitaju o svom kraju
Foto: 021.rs
Ova Novosađanka požalila se Komisiji za predstavke i predloge.
 
Stanovnici Vojvođanske smatraju da su obmanuti, jer je zauzeće zelene površine mnogo veće od plana koji im je predočen, tako da će parkirana vozila biti na svega metar od njihovih prozora u prizemlju. 
 
Prema rečima građanke, plan radova na informativnoj tabli i stvarni radovi koji se izvode se ne podudaraju.
Novosađani su se žalili i na niz drugih stvari.
 
Više od 100 stanara ulice Drage Spasić, na broju 13, potpisalo je peticiju kojom su izrazili bunt protiv zauzimanja zelene površine na kojoj se planira izgradnja dečijeg igrališta.
 
Navode da oni nisu protiv dečijeg igrališta, već su nezadovoljni nedostatkom komunikacije između stanara i nadležnih institucija i smatraju da bi i oni kao građani trebalo da se izjasne o svojim potrebama. 
Pisanom predstavkom obratio se žitelj Petrovaradina i traži da mu se asfaltira deonica od njegove kuće do asfaltnog puta jer mu je prilaz otežan, naročito kada je kišno i vlažno vreme.
 
Predložio da se put prekrije grebanim asfaltom.
 
Nesanirani i neobeleženi prekopi u naselju Jugovićevo bili su povod za predstavku koju su uputili stanari ulica Lenke Dunđerski i Aleksandra Benjaka.
 
Prekopi su, kako su naveli, nastali usled izvođenja radova pre skoro godinu dana. Duboki su i do 10 centimetara i prepreka su za normalnu i bezbednu vožnju.
Iz Skupštine grada saopštili su da je Komisija za predstavke i predloge saslušala građane i obavezala se zaključkom da će sve njihove usmene i pismene predloge i predstavke uputiti na dalje rešavanje nadležnim institucijama koje su u obavezi da najkasnije do 25. oktobra dostave odgovore i rešenja u vezi sa problemima građana.
  • Mare

    02.10.2024 18:36
    Molim redakciju 021 da ako smatra interesantnim, izvrsi istrazivanje tj pokusa da dobije podatke od MUP-a, koliki je broj adresa u NS na kojima je registrovano dva ili vise automobila. Da zanemarimo broj sluzbenih vozila koja se dovoze kuci i parkiraju pod prozorima zgrade. Kod mene na Satelitu u zgradama oko Bul.Bate Brkica, mnogo je veci broj stanara koji parkiraju bar dva automobila. Kad to budemo znali, bice nam malo jasnije zbog cega ovako "kvalitetno" zivimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti